Žánroví Andělé mají své majitele. Cenu si odnesli Hanba, Cocoman i Bratři Ebenové

Vydáno 08.04.2015 | autor: redakce

S týdenním předstihem před vyhlášením hlavních kategorií cen Anděl bylo v pražském Paláci Akropolis rozdáno devět sošek v jejích žánrových odnožích.

Žánroví Andělé mají své majitele. Cenu si odnesli Hanba, Cocoman i Bratři Ebenové Žánroví Andělé mají své majitele. Cenu si odnesli Hanba, Cocoman i Bratři Ebenové


hanba promo 34Kapela Hanba, vítěz kategorie Punk & hard core


Na rozdíl od hlavního proudu Cen Anděl, kde o vítězích rozhodují zejména novináři, hudební dramaturgové, prodejci hudby a promotéři napříš hudebním spektrem, hlasují v devíti žánrových kategoriích odborníci, především hudební publicisté a lidé, kteří danou kategorii sledují. Ve většině případů vzešla z jejich hlasování tři nominovaná jména, v kategoriích Hip-hop a Jazz & blues byla kvůli rovnosti bodů zařazena do nominací čtyři.

V prostoru Paláce Akropolis přebrali 7. dubna ocenění např. Kalle za desku Live from the Room (Alternativní hudba), Bratři Ebenové za album Čas holin (Folk & country) nebo Cocoman & Solid Vibez díky nahrávce Zázraky (Ska & reggae). Je zajímavostí, že stejný umělec měl ve stejné kategorii další nominaci s projektem Coco Jammin za desku Sklizeň 2014.


Důvod k radosti mohl mít také Smack, jenž se loni blýskl nahrávkou P's a Love (Hip-hop), a hardcore / punk čtveřice Hanba, známá pro své osobité nonkomfomní vystupování. Předávání cen hudebně doprovodili Visací Zámek, eFeM, Ezyway, FROM, Memphis a Zylwar, záznam z celého večera uvede ČT Art 15. 4. od 21:40.

Ceny Anděl budou letos předány v sedmi hlavních kategoriích. Nejvíc šancí na úspěch má se čtyřmi nominacemi Aneta Langerová, třikrát se můžou radovat Chinaski a dvakrát se v nominacích objevilo jméno Lenka Dusilová, Zrní a Xindl X. V průběhu slavnostního večera budou vyhlášeny také kategorie Deska roku za nejprodávanější album v roce 2014 a kategorie Síň slávy. Přímý přenos z Hudebního divadla Karlín poběží od 20:00 na ČT2. {vypnoutlink:Ewa Farna,Lenny,Tomáš Klus,Michael Kocáb,Karel Gott}

 

ŽÁNROVÉ CENY ANDĚL 2014

Alternativní hudba: Kalle – Live from the Room
Elektronická hudba: Subject Lost – Expo Nova
Folk & country: Bratři Ebenové – Čas holin
Hard & heavy: Asmodeus – Past na Davida Kleinera
Hip-hop: Smack – P's a Love
Jazz & blues: Jaromír Honzák – Uncertainty
Punk & hard core: Hanba – Silou kovadliny
Ska & reggae: Cocoman & Solid Vibez – Zázraky
World music: BraAgas – Yallah!

 

TZ, ape

zavřít