Festival Fingers Up vztyčuje prsty: dorazí The Wombats a MØ

Vydáno 15.04.2015 | autor: Ondřej Bambas

Pátý ročník festivalu Fingers Up se mění. Letos představí návštěvníkům 7. a 8. srpna v Mohelnici pozměněnou dramaturgii, do níž jsou zařazeni interpreti jako MØ, The Wombats nebo Kensington. Domácí scénu budou zastupovat Rybičky 48 nebo Vypsaná fixa.

Festival Fingers Up vztyčuje prsty: dorazí The Wombats a MØ Festival Fingers Up vztyčuje prsty: dorazí The Wombats a MØ

 

fingers up 2015 

 

Sice to není první rok, co se v Mohelnici koná hudební festival, díky obměněnému programu se dá ovšem hovořit o nové éře. Tu budou kromě zavedených domácích interpretů jako jsou Vypsaná fiXaa, Rybičky 48 nebo O5 & Radeček reprezentovat i mladší kapely Holden Caulfield nebo No Distance Paradise. A zejména pak zavítají do Morava Campu Mohelnice zahraniční hudebníci v čele s dánskou zpěvačkou MØ, která si získala spoustu nových fanoušků svým vystoupením na loňském ročníku Colours Of Ostrava, a The Wombats, kterým právě vyšlo nové album Glitterbug. Naposledy se českému publiku představili před čtyřmi lety, kdy zopakovali úspěch z festivalu Rock for People.

V Olomouckém kraji se také poprvé představí Kensington a Bilderbuch známí z loňského ročníku královehradeckého festivalu. Německo budou zastupovat Pool, dalším z potvrzených britských interpretů jsou Fickle Friends, které od většiny indie popových kapel odlišuje ženský vokál.
 

Kromě hudebního programu slibují organizátoři také další aktivity. Jak píší v tiskové zprávě, "hudební festival Fingers Up se chce odlišit od ostatních festivalů a návštěvníkům nabídnout neobvyklé možnosti, jako workshopy s kapelou, jídlo ve vysoké kvalitě a od místních dodavatelů, street art, fashion market, spousty sportovních zážitků nebo třeba možnost ve volbě ubytování."

Pokud se jim vše podaří řádně skloubit a lidé projeví zájem, můžeme se těšit na nové sympatické místo, kde se v létě bavit. Festival Fingers Up proběhne 7. až 8. srpna 2015 v Morava Campu Mohelnice nedaleko Olomouce. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji od 690 Kč prostřednictvím GoOut.cz. Pro veškeré informace navštivte oficiální webové stránky.

text: Ondřej Bambas, tz

 

zavřít