Whitesnake se po čtyřech letech vrátí do Česka i s novým albem

Vydáno 15.04.2015 | autor: redakce

Whitesnake se před domácím publikem naposledy předvedli v roce 2011. Letos na podzim nás kapela kolem Davida Coverdalea poctí znovu: 17. listopadu dorazí do pražské O2 areny.

Whitesnake se po čtyřech letech vrátí do Česka i s novým albem Whitesnake se po čtyřech letech vrátí do Česka i s novým albem


Whitesnake CAshNewell LRWhitesnake přivezou do Prahy nový materiál z nahrávky The Purple Album


Rockoví velikáni Whitesnake se letos na jaře vrací se svým dvanáctým studiovým albem nazvaným The Purple Album. Tvoří jej předělávky klasických písní z dob působení Davida Coverdalea v Deep Purple. "Je to projev úcty. Pocta. Je to můj obrovský dík Deep Purple za příležitost, kterou jsem dostal před více než 40 lety," vysvětluje muzikant. Nahrávka vyjde 19. května.


David Coverdale založil Whitesnake v roce 1978, dva roky po svém odchodu právě z Deep Purple. Tvorba Whitesnake přinesla koncem sedmdesátých let a v první půlce let osmdesátých jak těžký blues-rock v rámci alb Trouble, Lovehunter, Ready And Willing a Come An' Get It, tak později výbušný hard rock zachycený na titulu Slide It In a na jejich nejúspěšnějších albech Whitesnake z roku 1987 a Slip of the Tongue z roku 1989.

Kapela v současnosti funguje ve složení: David Coverdale - zpěv, Reb Beach - kytary, Joel Hoekstra - kytary, Michael Devin - basa, Tommy Aldridge - bicí. Vstupenky na koncert jsou k dispozici v cenovém rozpětí 790 - 1390 Kč.


TZ, ape

 

zavřít