Zvolili jste si "Talent MMF"!

Vydáno 11.05.2007 | autor: redakce

4 ročník vyhledávací soutěže "Talent MMF" zná svého vítěze. Z více než 130 interpretů získala nejvíce hlasů svérázná skupina Sopoty. Uvidíte ji v sobotu 12.5. na Staromáku, kde vypukne nadstylový Marathon Music Fest.

Zvolili jste si Zvolili jste si "Talent MMF"!

Do soutěže se letos přihlásilo rekordních 134 kapel a interpretů. Průběh hlasování byl napínavý, na pozdější vítěze neustále doráželi tepličtí Sníh na schodišti a bez šancí nebyla ani kapela Začátek Konce. Nakonec jste si zvolili sami.

Ve veřejném hlasování, probíhajícím exkluzivně na serveru iReport.cz, zvítězila skupina Sopoty, která vám zahraje o Volkswagen Maratonském víkendu 12. května na Staromáku vedle Gulo Čar, Navigators, Soil, Tam Tam Batucady a dalších. V létě se navíc Sopoty představí i na slavném maďarském Szigetu.

Neméně zajímavou odměnou pro držitele titulu "Talent MMF 2007" je zařazení vybrané skladby na CD kompilaci Soundczech, která bude bezplatnou přílohou červnového REPORTU.



BARDZO COOL MUSIC!

První sestava Sopot (nebo Sopotů, jak chcete) vznikla v roce 1993 v Říčanech u Prahy. Současná formace se ustálila až v roce 2003 v Praze (6 stálých členů + hosté). Pro hudební teoretiky je jejich tvorba směsí fusion, jazzu, funky, naroubovaná na českou písňovou formu. Důraz kladou na význam textu a celkové sdělení písně. Jejich živá vystoupení diváky dostanou rytmickou a výrazovou neotřelostí. Písně jsou více skladbami, než tříakordovým kolovrátkem, od legračních písní typu ová paní z Rychnova, přes typicky popové kusy, melancholické balady, až po rytmická cvičení.

Styl Sopotů je barvitý, a nečerpá pouze z jednoho inspiračního zdroje. V jejich skladbách zaslechneme blues, jazz, rock, ale zároveň jsou inteligentně popoví (především v „taneční“ písni Láska). Naproti tomu umí složit a zahrát i složité instrumentálky (výborné Kmochovo tajemství). Nejraději svoji hudbu označují jako "Bardzo Cool Music", což vskutku hovoří za vše. Z české scény by se snad dali přirovnat k dnes již neexistující Vltavě. Podobně jako oni si totiž zdárně udržují zdravě ujetou image…



Přijďte je v sobotu 12.5. podpořit na Staroměstské náměstí v Praze. Zakusíte jednu z největších kulturních událostí ve střední Evropě, s tisíci sportovců, tisíci diváků a stovkami umělců. O maratonském víkendu se proplétá sport s hudbou, soutěžení s chytlavými rytmy!

KAPELY, POZOR!

Aktuální info od pořadatelů: Máte-li kapelu nebo jste muzikant, a máte chuť si v neděli 13.5. zahrát na jednom z tzv. Music Pointů, tedy na některém z pódií podél maratonské tratě, určitě napište na mail wich@pim.cz nebo zavolejte na tel. 774 129 621. Ještě stále je několik míst volných!

Sobotní Marathon Music Fest je zdarma, začíná se ve 14:00 a REPORT nebude na místě chybět!

Více info a kompletní program najdete na stránkách www.pim.cz/mmf


zavřít