Vypsaná fiXa vyhlíží letní festivaly, dva z nich spolupořádá

Vydáno 28.04.2015 | autor: redakce

Vypsaná fiXa má za sebou úspěšný rok, jenž jim díky desce Krásný smutný den vynesl druhé místo za album roku a třetí místo za kapelu roku v anketě Žebřík 2014 a nominaci na kapelu roku v anketě Anděl 2014. Letos mají Márdi a spol. v plánu hraní na festivalech, spolupořádání dvou z nich a na podzim společné turné s Wohnout.

Vypsaná fiXa vyhlíží letní festivaly, dva z nich spolupořádá Vypsaná fiXa vyhlíží letní festivaly, dva z nich spolupořádá


Vypsana fiXa  Majales Plzen 2015Vypsaná fiXa byla jedním z tahounů plzeňského Majálesu


"Úsečka naší letní existence je ohraničená dvěma body. Jsou to dva festivaly, které spolupořádáme. Začínáme v pátek 26. června v malebné vesničce Vápenný Podol, kde má chalupu náš bubeník Pítrs. Již šestým rokem pořádá malou, ale velice příjemnou akci Podolfest, kde tradičně zahrajeme společně s dalšími čtyřmi až pěti kapelami. Jedná se o naprostý opak velkého festivalu, odehrávající se v krásné lokalitě Železných hor," vysvětluje Márdi.

Druhým festivalem, na kterém se kapela podílí, je benefiční festival On the Road, který se uskuteční 28. - 29. srpna v areálu u Čochtana u Lázní Bohdaneč. Festival letos oslaví deset let existence a společně s Vypsanou fiXou se představí Sto Zvířat, Skyline, Mucha, Květy, E!E nebo spřátelené pardubické kapely Dukla Vozovna a Volant a mnoho dalších.


Kapelu je během dubna a května možno vidět na Majálesech a v létě na vybraných letních festivalech jako jsou Votvírák, Rock for People, Randál fest 2015 a dalších.


TZ, ape, foto: Jana Braunová

 

zavřít