Pražský Majáles představí na 11. ročníku Tomáše Kluse, No Name i Midi Lidi

Vydáno 29.04.2015 | autor: Ondřej Bambas

Již po jedenácté se bude konat Pražský Majáles, jehož podobný program měli možnost vidět už obyvatelé Plzně. 1. května se podruhé otevřou na Majálesu brány letňanského letiště. Mezi největší taháky akce patří opět Tomáš Klus, Wohnout a Chinaski.

Pražský Majáles představí na 11. ročníku Tomáše Kluse, No Name i Midi Lidi Pražský Majáles představí na 11. ročníku Tomáše Kluse, No Name i Midi Lidi

 

majales plzen 63 20150426 1968752843Bude se Xindl X obnažovat i v Praze?


Po loňské zkušenosti pořadatelé letos upustili od čipových náramků. Naopak zůstává zachován bohatý program, kterého se účastní všech pět velkých pražských univerzit. Velmi podobně se jeví také dramaturgie. Snad jen letos byl ubrán prostor menším a alternativnějším interpretům.


Z hlavního hudebního programu čeká přes tři desítky vystoupení, přičemž první koncerty začínají již jednu hodinu po poledni. Na největší Excelent stagei dominuje programu trio Michal Hrůza, Tomáš Klus a Chinaski. V odpoledních hodinách se dá očekávat další striptýzové vystoupení Xindla X. Na druhém pódiu města Praha zahájí program Portless, z loňského Red Bull Tour Busu se na stejnou stage přesunuli PSH a večer bude patřit slovenským kapelám Inekafe a No Name.

Fajn rádio stage potěší zejména příznivce tvrdší kytarové muziky, jelikož se zde vystřídají Queens Of Everything, Pipes And Pints, něco ze ska zase předvedou Polemic a Sto zvířat. Reebok Ventilator stage je kromě závěrečného dvouvystoupení Midi Lidi + Monikino Kino zasvěcené hip hopu. Od ATMO Music přes Skyline (kteří se alespoň trochu o tento žánr otírají) až po Paulieho Garanda. International Island stage bude v hlavní podvečerní čas patřit Pavlu Caltovi a duu TBeeGirls, které získalo Divokou kartu v Majáles contestu.

marpo 2015 08Marpo vystoupí na Majálesu hned dvakrát - sólově a jako bubeník Chinaski.


Pražský Majáles je druhým ze série Majálesů konaných v Plzni, Praze a Brně. Jedná se o jedenácté vydání a proběhne o rok a jeden den později (1.5.) na stejném místě jako loni – na letňanském výstavišti PVA EXPO. Poslední vstupenky se prodávají do 30.4. za cenu 499 Kč. Na místě již k dostání nebudou. Pro kompletní informace navštivte oficiální webové stránky.

text: Ondřej Bambas, foto: Čestmír Jíra, Jana Braunová, Jindřich Havel Bek, František Ortmann

 

zavřít