Kytarové orgie v přímém přenosu: Joe Satriani chystá dva koncerty v Česku

Vydáno 26.05.2015 | autor: redakce

Slavný kytarista Joe Satriani chystá na konec července nové album Shockwave Supernova, které přijede osobně představit i svému českému publiku. A to hned dvakrát: 15. října zavítá do pražské Tipsport Areny, o den později do Werk Areny v Třinci.

Kytarové orgie v přímém přenosu: Joe Satriani chystá dva koncerty v Česku Kytarové orgie v přímém přenosu: Joe Satriani chystá dva koncerty v Česku


Joe Satriani 2015Joe Satriani vystoupí na podzim dvakrát v Česku


Shockwave Supernova nese v kytaristově diskografii pořadové číslo patnáct a stejný počet skladeb také nabídne. K natáčení si Satriani přizval trio prvotřídních muzikantů, kteří s ním budou následně křižovat svět i na turné - klávesistu Mika Keneallyho (James LaBrie, Steve Vai), bubenického kouzelníka Marca Minnemanna (The Aristocrats, Steven Wilson, Kreator) a baskytarové eso Bryana Bellera (James LaBrie, Steve Vai).


"Nemohl jsem si ke vzniku tohoto alba přát lepší kapelu. Marco a Bryan patří v jejich kategoriích k nejlepším muzikantům a navíc oba milují výzvy. Takže když za nimi třeba přijdu a řeknu jim: 'Hele, tohle demo zní trochu metalově, můžeme z něj udělat umělečtější záležitost?', tak vím, že budou přesně vědět, co mám na mysli a společně to zmákneme,"
pochvaluje si Satriani svoji kapelu.

Evropská část Shockwave Supernova vypukne 17. září ve Francii a ještě před zveřejněním říjnových koncertů v České republice zahrnovala už na tři desítky koncertních zastávek. Vstupenky jsou v prodeji v tradičních distribučních sítích od 790 korun.


TZ, ape

 

 

zavřít