Sbohem a řetěz připomene nedožité padesátiny Filipa Topola

Vydáno 11.06.2015 | autor: Ondřej Bambas

Již dva roky uběhly od smrti Filipa Topola. 12. června tak v rámci vzpomínky na nezaměnitelného skladatele a zpěváka Psích vojáků proběhne v Divadle Archa koncert patnácti interpretů. Součástí večera bude i křest alba Sbohem a řetěz.

Sbohem a řetěz připomene nedožité padesátiny Filipa Topola Sbohem a řetěz připomene nedožité padesátiny Filipa Topola


Filip Topol 03Filip Topol by 12. června oslavil padesáté narozeniny


Filip Topol by letos oslavil padesáté narozeniny. Přesně v den nedožitého jubileja se odehraje další vzpomínkový koncert, na němž své interpretace Topolových písní předvedou například skupiny Echt!, Znouzecnost, Už jsme doma nebo The Plastic People Of The Universe. Do programu jsou zahrnuty také novější projekty jako U nás v garáži dua Havelka / Tvrdý nebo brněnská zpěvačka Nikola Mucha.

Celý večer je vzhledem k obsáhlému programu zahájen již v sedm a končit se bude až po jedenácté. Součástí večera je také křest nového alba Sbohem a řetěz, které vzniklo během loňského vzpomínkového večera v Lucerna Music Baru a Festivalu nepopulární hudby Eurotrialog Mikulov.


Psí vojáci působili v čele s Filipem Topolem téměř pětatřicet let a jejich kariéru definitivně ukončilo úmrtí jejich lídra 19. června 2013. Jejich singly Žiletky, Hospoda nebo Sbohem a řetěz se ale staly neodmyslitelnou tvorbou československého undergroundu a součástí fondu domácí kultury.

Vzpomínkový koncert se odehraje v pátek 12. června v Divadle Archa. Vstupenky jsou k dispozici od 380 Kč v klasických předprodejních sítích a na pokladně divadla. Pro více informací navštivte stránky pořadatele.

text: Ondřej Bambas

 

zavřít