Pfingst Open Air: Panteón i Billové

Vydáno 21.05.2007 | autor: redakce

Tři dny za pět eur včetně noclehu! Férová nabídka. Fest v Hauzenbergu je však štědrý i hudebně: ve třech dnech se na dvou pódiích představí hudba, divadlo, slam poetry, graffiti... Udělejte si výlet, line-up je více než lákavý!

Pfingst Open Air: Panteón i Billové Pfingst Open Air: Panteón i Billové

Máte chuť navštívit netradiční festival v zahraničí, aniž byste museli vážit dalekou cestu a platit drahé vstupné? Zajímá vás německá, rakouská a česká muzika a kultura různých koutů světa? Chcete se prostě jen dobře pobavit? Všechno to a ještě mnohem víc můžete zažít na festivalu Pfingst-Open-Air!

Multikulturní akce se už po 26. koná pouhých 40 kilometrů od českých hranic – v městečku Hauzenberg, uprostřed malebné přírody bavorského lesa, nedaleko od Pasova. Organizátoři festivalu, studenti místní univerzity, si vzali do hlavy nejen překračování hranic různých hudebních stylů, ale taky hranic, které dělí obyvatele tří sousedních zemí. Proto zde vystupují vedle německých kapel také rakouské a české.

Letos se můžete těšit na Gaia Mesiah, Divokýho Billa. Nejočekávějšími headlinery pak budou určitě indie rockeři Tocotronic, snad nejznámější latinskoamerická ska kapela Panteón Rococó (foto) a švédští Sugarplum Fairy. Nabídka koncertů je ale ještě mnohem bohatší a vybere si z ní snad každý od skalního rockera až po vyznavače hip hopu (Donots, Joyside, Dendemann...). Kompletní line-up je k nalezeni na webu festivalu.



Ale nejen hudbou živ je návštěvník festivalu – to už se v Hauzenbergu dávno ví a proto dostala na druhé scéně prostor kultura, samozřejmě také česká. Letos můžete vidět vystoupení českobudějovického kejklíře Vojty Vrtka, několika divadel, zhlédnout filmy jako například “Cerná kočka bílý kocour” a “Motocyklové deníky”, okoukat ruzné taneční styly nebo se dozvědět něco o hudbě v pěti kontinentech světa. Mimo to na všechny zábavy chtivé čeká soutěž o výstup na věž z beden od piva, pokus o světový rekord, karaoke a další lákadla.

TŘI DNY ZA HUBIČKU!

Neváhejte, sbalte stan a vypravte se do Hauzenbergu, litovat určitě nebudete! Protože se pořadatelé velmi těší zvláště na české publikum, snížili pro něj vstupné z 33 Euro na pouhých 250 Kč – vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketpro, anebo za cenu 10 Euro přímo na místě (nutné prokázat se občankou nebo cestovním pasem). V ceně vstupenky jsou zahrnuty i tři dny stanování, parkování a festivalové autobusy!

26th Festival Pfingst Open Air
Kdy: 25.-27.5. 2007
Kde: Hauzenberg u Passau, Německo
Web: www.pfingstopenair.de (v němčině, angličtině, češtině)




zavřít