Utekl vám Fink na Rock for People? Další dvě šance budou na podzim

Vydáno 04.07.2015 | autor: redakce

Britský písničkář Fink patřil k hlavním hvězdám prvního dne festivalu Rock for People Europe v Plzni. Pokud vám ale jeho koncert unikl, smutnit nemusíte - do Česka se totiž vrací rád. Už v listopadu potěší publikum v Praze a Brně. 

Utekl vám Fink na Rock for People? Další dvě šance budou na podzim Utekl vám Fink na Rock for People? Další dvě šance budou na podzim

fink 2015Fink se k nám vrací často. Na podzim zavítá do Prahy i do Brna

V pražském klubu Roxy se Fink ukáže 9. listopadu, o den později zavítá na brněnskou Flédu. Své posluchače si získává hlavně autentickým písničkářstvím v mnoha podobách - z jeho tvorby je patrná náklonnost k elektronice, ambientu, ale také blues nebo folku. Poslední deska Hard Believer vyšla vloni pod jeho vlastním labelem R'COUP'D.

Vedle frontmana Fina Greenalla kapelu tvoří další dva členové - Tim Thortnon na bicí a kytaru a Guy Whittaker na basu. Album Hard Believer je v pořadí již šestým umělcovým studiovým počinem. "Chtěli jsme jít o něco hloubš, měli jsme daleko větší hudební ambice," říká o něm neskromně hudebník. Nedávno vyšla nahrávka Horizontalism, která obsahuje dub verze songů z poslední desky.

Vstupenky na oba koncerty jdou do prodeje od 7. července v 10 hodin přes GoOut.cz a Ticketpro.

tz, jm

zavřít