Hrady CZ se přesunou na Rožmberk nad Vltavou

Vydáno 13.07.2015 | autor: redakce

Hrady CZ, oblíbený putovní festival v prostředí českých hradů, se po víkendovém startu na Točníku přesunou na další štaci. V pátek 17. a v sobotu 18. července se hvězdy tuzemské scény předvedou na hradě Rožmberk nad Vltavou.

Hrady CZ se přesunou na Rožmberk nad Vltavou Hrady CZ se přesunou na Rožmberk nad Vltavou

hrady klusHrady CZ lákají letos i na Tomáše Kluse

Páteční program zahájí v 18 hodin koncert kapely Wohnout. První festivalový den se mohou návštěvníci těšit také na Tomáše Kluse, Mandrage, Monkey Business, Pipes and Pints a Mydy Rabycad a tradiční karneval v maskách. V sobotu 18. července dvě velká pódia rozezní například kapely Chinaski, Wanastowi Vjecy, No Name, Čechomor, Inekafe, Mig 21 či Tata Bojs. Festival se dále v průběhu léta představí vždy v pátek a sobotu až do 29. srpna na hradech Kunětická hora, Švihov, Veveří, Bouzov, Hradec nad Moravicí a Bezděz.

Areál festivalu se z důvodu rozšíření programu otevře v pátek již v 16 hodin a na loukách na okraji obce Rožmberk nad Vltavou vyrostou dvě festivalová pódia. V sobotu mohou návštěvníci přijít již v půl jedenácté. Organizátoři doporučují přijíždět na festival s předstihem, aby se zamezilo případným zácpám na parkovištích a u vstupů do areálů. Sobotní program začne v půl dvanácté.

Na základě loňských pozitivních ohlasů návštěvníků budou i letos na všech zastávkách festivalu k dispozici také bezpečné, oplocené, hlídané a osvětlené VIP Hradní kempy. Ty návštěvníkům nabídnou recepci i úschovnu s nonstop provozem, zázemí pro dobití mobilních telefonů, sprchy s teplou vodou, umývárny a sociální zařízení. I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanových městečkách, oba typy ubytování budou v blízkosti areálu festivalu nebo vedle plochy pro parkování. Nově se v areálu festivalu objeví prodejna potravin. Samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů.

Kyvadlová doprava od nejbližších železničních stanic na festival a zpět je vždy zajištěna po oba dva dny, u areálů jsou také velkokapacitní parkoviště. K areálu festivalu bude jezdit v pátek i sobotu kyvadlová doprava od železniční stanice Rožmberk nad Vltavou a zpět, v neděli pak z festivalu.


TZ, jm

zavřít