Cibula Fest 2015 ovládne vedle hudby i Vinnetou

Vydáno 15.07.2015 | autor: redakce

Tradiční Cibula Fest letos kromě hudby nabídne i bohatý doprovodný program, který se ponese ve westernovém duchu. Na letiští v Holíči tak od 23. do 25. července bude k vidění westernové městečko i filmová projekce. Vzpomínat se bude i na nedávno zesnulého představitele Vinnetoua.

Cibula Fest 2015 ovládne vedle hudby i Vinnetou Cibula Fest 2015 ovládne vedle hudby i Vinnetou

 

vinnetouPamátku náčelníka Apačů uctí i letošní Cibula Fest

Česko-slovenský multižánrový open air festival Cibula Fest, který se koná 23. – 25. 7. na letišti v Holíči, se letos nese nejen ve znamení skvělé muziky, ale i westernu! Unikátní westernové městečko pojaté ve stylu cibulového Divokého západu láká na skutečné indiány a kovboje. Poprvé se festivalovému publiku otevře filmový stan s projekcemi a zvukem nezapomenutelných westernů Tenkrát na západě, Sedm statečných a především všech dílů Vinnetoua - na velkém plátně, v perfektní zvukové kvalitě! Není mnoho lepších způsobů, jak zavzpomínat na Piera Brice v jeho nejslavnější roli.

Součástí western and country zóny Cibula Festu 2015 bude stage věnovaná americké country. Vystoupí mimo jiné Johnny Cash revival, Countrio, Hana Horecká a Hana Lounová se skupinou Idefix Band, Jez Country a další. Připravena je řada doprovodných akcí, které připomenou život indiánů a osadníků Severní Ameriky dob minulých. Malí i odrostlejší návštěvníci se mohou přenést v čase o 150 let zpátky a vydat se do indiánské vesnice, poznat oblečení, tance či řemesla indiánů. V loveckém táboře budou k vidění zbraně, kožešiny, pasti a další nezbytná výbava pravých traperů. A k tomu spousta soutěží, akčních scén, dobových ukázek, včetně možnosti vyzkoušet si indiánský nebo westernový kostým.

Cibula Fest 2015 – to je samozřejmě především notná dávka live vystoupení tuzemských i zahraničních hudebních hvězd. Česko-slovenskou scénu budou reprezentovat třeba I.M.T. Smile, Horkýže Slíže, Arakain a Lucie Bílá, Wanastowi Vjecy, Walda Gang, Tristana s metalovou legendou Matsem Levénem, Zóna A, Karpina, Zoči Voči, Dymytry, ale i velká hiphopová jména v čele s Rytmusem a množstvím skvělých DJ´s. Z Berlína dorazí slavná kapela Bell, Book and Candle s  charizmatickou zpěvačkou Jana Gross.

 

tz, jm

zavřít