Smashing Pumpkins se bojí tepla

Vydáno 24.05.2007 | autor: redakce

Nové album Smashing Pumpkins s coverem topící se sochy Svobody v rudém slunečním oparu se jmenuje Zeitgeist a vychází 9. července. Produkovali jej Billy Corgan a Jimmy Chamberlin s Roy Thomas Bakerem a Terry Datem.

Smashing Pumpkins se bojí tepla Smashing Pumpkins se bojí tepla

Aby zachytili atmosféru současnosti na obalu svého nového alba Zeitgeist, The Smashing Pumpkins se obrátili na Sheparda Faireyho,uznávaného grafika a ilustrátora Obey Giant. Poté, co mu skupina prozradila titul alba, Fairey přišel se strašidelným obrazem - červenočernobílou ilustrací topící se sochy Svobody před sluncem, které buď vychází, nebo zapadá. “Jako všichni velcí umělci Shepard jednoduše shrnul mnoho komplexních témat," říká Billy Corgan. "Také použil typ písma z našeho úplně prvního singlu, a když jsem se ho na to zeptal, neměl o té podobnosti ani ponětí. Trefil prostě hřebíček na hlavičku!"



Fairey, jehož streetartový Andre the Giant je známý po celém světě a který vytvořil protiválečné plakáty i plakát k filmu Walk The Line, říká: “Myslím, že globální oteplování je téma, které je dnes důležité, týká se současnosti a je příznakem krátkozrakosti USA. Jako širší metafora představuje topící se socha Svobody, uctívaný symbol USA, významný zánik mnoha ideálů, na kterých byl založen národ. Občanské svobody, svoboda projevu, soukromí atd. se od 11. 9. začínají snižovat. Slunce na obrazu možná zapadá nebo vychází a tahle dvojznačnost ukazuje, že ještě existuje naděje, že se věci obrátí k lepšímu."

První singl z Zeitgeist s názvem Tarantula si v celé jeho délce a kráse můžete poslechnout ZDE.

www.smashingpumpkins.com

www.myspace.com/smashingpumpkins

zavřít