Rozuzlení twitterové přestřelky: Taylor Swift se omluvila Nicki Minaj

Vydáno 24.07.2015 | autor: redakce

Nominace na letošní ceny MTV Video Music Awards způsobily nebývalý rozruch. Série tweetů, do které se kromě hlavních aktérek Taylor Swift a Nicki Minaj zapojili třeba i Ed Sheeran a Katy Perry, přinesla diskuzi o rasismu či feminismu v hudebním průmyslu. Vše nakonec vyvrcholilo omluvou. 

Rozuzlení twitterové přestřelky: Taylor Swift se omluvila Nicki Minaj Rozuzlení twitterové přestřelky: Taylor Swift se omluvila Nicki Minaj

anaconda irKlip Anaconda patřil v posledním roce k těm nejúspěšnějším. Porota cen MTV ho ale mezi pět nejlepších nevybrala

"Brala jsem to jako útok na svou osobu a unikla mi pointa. Omlouvám se, Nicki," napsala Taylor Swift své kolegyni na Twitter. Ta její omluvu přijala a dodala, že to pro nic moc znamená. Uzavřel se tím spor obou populárních interpretek, který začal v momentě, kdy si Minaj povzdechla, že její klip Anaconda - ve své době rekordně sledovaný na YouTube - nebyl nominován na Video roku v rámci letošních MTV Video Music Awards. Prý je to kvůli tomu, že není štíhlá bílá holka.

To si Swift, která se v pětičlenném výběru objevila jako jedna ze dvou žen díky vizuálu Bad Blood, nenechala líbit a odpověděla, že místo v nominaci mohl prostořeké rapperce zabrat jeden ze tří mužů. Sklidila za to kritiku, když rasistické téma zametla pod stůl pod záštitou nerovného postavení žen ve společnosti.

Mimo jiných se do ní pustila třeba Katy Perry, což nebylo překvapení, je totiž známo, že vztahy mezi oběma hvězdami současného popu jsou vyostřené - nominovaný videoklip Bad Blood totiž Swift podle kuloárních zvěstí natočila právě o ní a její údajné zradě. Stejně tak nikoho nepřekvapilo, že Ed Sheeran se své kamarádky Taylor zastal. Poukázal na skutečnost, že Beyoncé - další černoška - se v nominaci na hlavní cenu objevila.

Celá twitterová diskuze však, zdá se, omluvou Swift prozatím skončila. Jestli bude nějaké pokračování v přímém přenosu, se ukáže 30. srpna, kdy mají letošní ceny MTV na programu vyhlašovací ceremoniál v Los Angeles, jehož moderátorkou bude Miley Cyrus.

Billboard, jm

zavřít