Hrady CZ pokračují o víkendu na Švihově

Vydáno 30.07.2015 | autor: redakce

Hudební festival Hrady CZ se po Kunětické hoře představí 31. července a 1. srpna na Švihově. Dvě velká pódia rozezní například kapely Chinaski, Wanastowi Vjecy, No Name, Čechomor, Inekafe, Mig 21 či Tata Bojs a zpěvačka Anna K. Festival se dále v průběhu léta představí vždy v pátek a sobotu až do 29. srpna na hradech Veveří, Bouzov, Hradec nad Moravicí a Bezděz.

Hrady CZ pokračují o víkendu na Švihově Hrady CZ pokračují o víkendu na Švihově

Xindl X TZNa Švihově zazpívá i Xindl X

Areál festivalu na Švihově se z důvodu rozšíření programu otevře v pátek již v 16 hodin a na loukách vedle vlakové zastávky vyrostou dvě festivalová pódia. V sobotu mohou návštěvníci přijít již v půl jedenácté. Organizátoři doporučují přijíždět na festival s předstihem, aby se zamezilo případným zácpám na parkovištích a u vstupů do areálů. Sobotní program začne v půl dvanácté a nabídne dále například koncerty Portless, Sto zvířat, Visacího zámku nebo Xindla X. Vystoupí zde také "hradní nováčci" – kapela Gazdina Roba. Spojení hudby a atmosféry hradních památek oceňují i samotní interpreti.

"Na hradech se vždycky hrávalo, byli tam kejklíři, hudci a šašci. To vše může nabídnout naše populární hudba a nás jako kapelu těší, že jsme festivalu Hrady CZ součástí," říká Milan Cais z Tata Bojs. "Hradním fanouškům zahrajeme naše prověřené hity a také novinky z chystané desky," dodává.

Hrad Švihov, včetně jeho prohlídkových tras, si budou moci návštěvníci prohlédnout zdarma v rámci festivalové vstupenky, která zahrnuje vstupné na hrad. Festival Hrady CZ je i letos partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky, tentokrát organizátoři poprvé nabízí dokonce jednu vstupenku zdarma na dalších 36 historických objektů. Každý z osmi festivalových hradů má partnerskou "neobjevenou" památku i ve svém regionu, konkrétně u Švihova je to klášter Kladruby. 

Permanentky na festival Hrady CZ lze již jen do dne před akcí na zakoupit za sníženou cenu 680 korun v předprodejní síti Ticketstream. V nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech za aktuální cenu 880 korun. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet. Na místě budou permanentky k dostání za 780 resp. 1000 korun. V prodeji jsou i jednodenní lístky a pořadatelé poskytují slevy dětem do 6 a 12 let v doprovodu rodičů. Se vstupenkou na festival mají návštěvníci zdarma i vstup na jednotlivé hrady. 


tz, jm

zavřít