Kryštof Michal: Soud Support Lesbiens? Hynek Toman se dopustil trestného činu

Vydáno 06.08.2015 | autor: redakce

Českými médii proletěla zpráva, že soudní spor ohledně ochranné známky Support Lesbiens vyhrál kytarista Hynek Toman. Nově se však k celé věci vyjádřil i Kryštof Michal, bývalý zpěvák skupiny, který dnes vystupuje s kapelou Portless. Podle jeho slov prý zdaleka není vše tak, jak se píše v oficiálních prohlášeních.

Kryštof Michal: Soud Support Lesbiens? Hynek Toman se dopustil trestného činu Kryštof Michal: Soud Support Lesbiens? Hynek Toman se dopustil trestného činu

Portless new 01Kryštof Michal dnes zpívá se skupinou Portless

"Hynek Toman a já jsme stále společníky společnosti Support Lesbiens s.r.o., toto s obchodními podíly o velikosti 50%. Hynek Toman bez mého souhlasu a vědomí převedl ochrannou známku SL bezúplatně na svoji osobu a i nadále ji používá. To, podle mého názoru, protizákonně.

Poté, co odmítl tento protiprávní stav napravit, podal jsem žalobu u civilního soudu a trestní oznámení. Prvoinstanční civilní soud předevčírem rozhodl o zamítnutí žaloby z formálně procesních důvodů, když vyslovil názor, že já nejsem oprávněn takovouto žalobu podat a že tuto měla podat sama společnost. Více však bude známo po doručení písemného vyhotovení rozsudku.

Kromě civilní žaloby jsem podal trestní oznámení. Šetřením policejního orgánu bylo prozatím v přípravném řízení prokázáno, že H. Toman se dopustil trestného činu, státní zástupce podal obžalobu a ve věci se koná hlavní líčení před ObS Praha 7 dne 26.08.2015. Rozhodnutí je tedy na nezávislých soudech a více nemám, co bych k věci dnes uvedl," napsal Michal na Facebooku Portless.

K rozkolu uvnitř populární kapely došlo v roce 2012, dnes pokračuje kytarista Hynek Toman pod názvem Support Lesbiens s novou sestavou. Kryštof Michal založil formaci Portless.

Facebook, jm

zavřít