Talentové soutěže nehledají nadání, ale senzaci, zaútočil transgender zpěvák

Vydáno 07.08.2015 | autor: Josef Martínek

Americký zpěvák Ryan Cassata patřil mezi kvanta mladých lidí, kteří zkoušeli neúspěšně štěstí v talentové soutěži American Idol. Jenže poté, co se produkce dozvěděla, že patří do skupiny takzvaných transgender lidí, změnila názor a přemlouvala ho k návratu do show. 

Talentové soutěže nehledají nadání, ale senzaci, zaútočil transgender zpěvák Talentové soutěže nehledají nadání, ale senzaci, zaútočil transgender zpěvák

ryanRyan Cassata tvrdí, že ho v American Idol nechtěli kvůli talentu, ale kvůli sexuální identitě

Produkce televizní soutěže se o Cassatu podle jeho slov začala zajímat v době, kdy se v médiích hodně rozebírala Caitlyn Jenner, americká televizní hvězda, která se nechala přeoperovat z muže na ženu. Ještě jako muž byl William Bruce Jenner vítězem olympijských her v Monteralu 1976, kde triumfoval v atletickém desetiboji. 

Od té doby začal být podle Cassaty status transgender (osoby s odlišnou sexuální identitou) in. "První věc, kterou mi řekli do telefonu, bylo: 'Chceme mít v soutěži transgendery!' Dlouho mě přemlouvali, ale odmítl jsem. Už nemám potřebu se American Idol účastnit. Nahrávám vlastní album, získal jsem si jméno v nezávislém hudebním světě," říká zpěvák, který prý bude na chystané desce pracovat s prvky country, hip hopu i alternativy.

Hudbě se Cassata věnuje od šesti let, když mu bylo 13, začal veřejně mluvit o své odlišnosti. K přijetí vlastní identity se prý snaží motivovat i studenty při svých cestách po vysokých školách.

První ročník soutěže American Idol se v USA uskutečnil v roce 2001, vyhrála ho dodnes populární Kelly Clarkson. V Česku celé klání známe pod pojmem SuperStar. Poprvé vyhrála v roce 2004 Aneta Langerová, poté následovalo dalších 5 vítězů. Posedmé se bude televizní hvězda hledat letos na podzim.

Billboard, jm

zavřít