Vizovické Trnkobraní nabídne hudbu, divadlo i švestkové knedlíky

Vydáno 10.08.2015 | autor: redakce

Již 48. ročník festivalu Vizovické Trnkobraní se bude konat 21. a 22. srpna ve Vizovicích nedaleko Zlína. Roztančí jej Chinaski, Tomáš Klus, Mandrage, Divokej Bill, Michal Hrůza, Ewa Farna, Desmod nebo Vypsaná Fixa. Chybět nebude tradiční soutěž v pojídání švestkových knedlíků.

Vizovické Trnkobraní nabídne hudbu, divadlo i švestkové knedlíky Vizovické Trnkobraní nabídne hudbu, divadlo i švestkové knedlíky

 

kapela Chinaski TZNa Trnkobraní letos vystoupí i Chinaski

Letos budou soutěž v pojídání švestkových knedlíků moderovat Michal Suchánek a Richard Genzer. Doprovodný program nabídne například vystoupení stand-up komiků Ivy Pazderkové a Michala Knora, divadelní představení pro děti i dospělé, projekce filmů, dětský koutek a samozřejmě také folklórní program v ulicích města Vizovice, který se letos bude konat již v sobotu.

K vidění budou i koncerty Jiřího Schmitzera, Anny K., Vladimíra Mišíka, Visacího zámku, Horkýže Slíže nebo Xindla X. Součástí festivalu bude nově i vystoupení kapely Donor, vítěze soutěžního klání začínajících regionálních kapel.

"Těšíme se moc, na Trnkobraní je vždy super publikum. Letos hrajeme pouze na devíti festivalech, Trnkobraní je jedním z nich a bude to jediný koncert v tomto regionu," shodují se členové skupiny Divokej Bill. A Tomáš Klus dodává: "Na Trnkobraní se těším doslova jak trnka na sklizeň. A ovoce je navíc lidskému organismu velmi prospěšné v jakékoli podobě!" Mandrage zase představí speciální koncertní vizuál. "Bude k vidění pouze letos v létě, pak už nikdy, takže stran tohoto se diváci jistě mají na co těšit. Myslíme, že se nám to docela povedlo. Playlist koncertu bude tvořen průřezem toho nejlepšího, co jsme kdy nahráli, včetně nového singlu," lákají.

Návštěvníci se mohou těšit také na doprovodný program na divadelní scéně. Za speciální festivalové ceny mouhou také využít prohlídkové trasy areálu likérky a seznámit se s historií výroby slivovice. 

Parkoviště i stanové městečko budou opět situovány v těsné blízkosti areálu. Parkovné bude stát 50 korun na den, stanování bude pro návštěvníky zdarma. Vstupenky na Vizovické Trnkobraní je možné zakoupit v předprodeji v síti Ticketstream jako permanentku na oba dny do dne před akcí za 630 korun, 340 na pátek a 390 korun na sobotu. Na místě bude permanentka stát 750 korun, lístky na pátek 390 a na sobotu 460 korun, připraveny jsou slevy pro děti do 6 a 12 let. Více na www.trnkobrani.cz a na https://facebook.com/trnkobrani.

tz, jm

zavřít