Hrady CZ jsou za polovinou, tentokrát míří na Bouzov

Vydáno 13.08.2015 | autor: redakce

Festival Hrady CZ se přesunul z Čech na Moravu, po Veveří zavítá v pátek a sobotu 14. a 15. srpna i do Bouzova. Znovu bude k vidění špička české hudební scény - vystoupí Wohnout, Chinaski, Anna K. nebo Tomáš Klus.

Hrady CZ jsou za polovinou, tentokrát míří na Bouzov Hrady CZ jsou za polovinou, tentokrát míří na Bouzov

 wohnout 2013 01Na Bouzově nebude chybět Wohnout

V rámci prvního festivalového dne zahrají jako první od 18 hodin Wohnout. "Je to krásný kontrast historie a moderní doby, zázračně se to doplňuje," říká o prostředí festivalu zpěvák Matěj Homola. "Zahrajeme průřez naší dvacetiletou tvorbou, takže na každý naše CD se dostane. Nejvíc ale tlačíme to poslední s názvem Laskonky a kremrole," dodává.

Následovat budou koncerty Mandrage, Pipes and Pints, Monkey Business, PSH a páteční program ukončí svým koncertem půl hodiny po půlnoci Tomáš Klus. V pátek proběhne i tradiční karneval v maskách, ty nejlepší organizátoři vyhlásí a odmění ve 22 hodin.

V sobotu už mohou návštěvníci do areálu vstupovat od 10.30 hodin. Mezi prvními posluchači uslyší Xindla X, Čechomor, Portless nebo Sto zvířat. Druhý festivalový den dále vystoupí Inekafe, Tatabojs, Chinaski, Anna K., Visací zámek, Gazdina Roba nebo Desmod. Poslední koncert na Bouzově odehrají před půlnocí Wanastowi Vjecy. Festival se do konce léta představí ještě 21. a 22. srpna v Hradci nad Moravicí a své letní putování uzavře poslední prázdninový víkend na Bezdězu v Čechách.

Do areálu je možné cestovat festivalovou kyvadlovou dopravou od pátku do nedělního rána, a to také zdarma. Autobus bude jezdit ze železniční zastávky Moravičany do Bouzova a zpět. První autobus pojede z Moravičan v pátek v 16 hodin, poslední pak v neděli v 10 hodin z Bouzova zpět na železniční stanici.

tz, jm

zavřít