Před měsícem hráli s Edem Sheeranem, v únoru zamíří Kodaline do Prahy

Vydáno 25.08.2015 | autor: redakce

Irský rockový kvartet Kodaline vydal v únoru svou druhou desku Coming Up for Air. Příští rok ji představí i českým fanouškům. V pražském Lucerna Music Baru vystoupí 20. února 2016.

Před měsícem hráli s Edem Sheeranem, v únoru zamíří Kodaline do Prahy Před měsícem hráli s Edem Sheeranem, v únoru zamíří Kodaline do Prahy

kodaline A2 viewKodaline zatím vydali dvě desky. V únoru 2016 je uvidíme v Praze

Prvotiny In A Perfect World se prodalo úctyhodných 350 000 kusů. Nové album bylo hotové za osm týdnů. "Seběhlo se to tak rychle. Hodně písniček jsme rovnou natočili naživo ve studiu," říkají Kodaline. 

Elektronika hrála tentokrát  klíčovou roli – dodala písničkám hloubku, nový rozměr a tvrdší sound. Zůstaly sbory a barevný zvuk. Nahrávalo se v Surrey, Dublinu a Longfordu s Jimem Eliotem (Ellie Goulding) a s producentem prvního alba Stevem Harrisem.Poté se pánové přesunuli do L.A. na nahrávání s Jacknifem Leem (Snow Patrol, R.E.M., Taylor Swift).

Když Kodaline chtěli do skladby Better nahrát atmosférické smyčce, našli ten pravý zvuk u orchestru v Praze. Ten se objevuje i v druhém singlu s názvem The One. Coming Up For Air je zvukově krok vpřed, ale v jádru hudby stále zůstává schopnost Kodaline ihned se emocionálně propojit s posluchači, podělit se s nimi o své emoce a vtáhnout je do svého světa. 

Nedávno se také Kodaline sešli na jednom pódiu s jedním z nejúspěšnějších zpěváků současnosti - Edem Sheeranem. Byli totiž hosty jeho červencového vystoupení v irském Dublinu. O tom, jak si se Sheeranem a Glenem Hansardem zazpívali lidové písničky, jsme psali tady.

Vstupenky na koncert Kodaline, kteří si 20.února v Lucerna Music Baru zahrají vůbec poprvé, jsou k zakoupení od 25.8. na SongKick.com, od 28.8. pak v obvyklých předprodejích za 440,- Kč + poplatky.

tz, jm

zavřít