Slavnosti Ostravaru nabídnou tři hudební scény, zazpívají David Koller i Aneta Langerová

Vydáno 26.08.2015 | autor: redakce

V sobotu 29. srpna se v Ostravaru uskuteční patnácté Slavnosti pivovaru. Ostravští pivovarníci pro jubilejní ročník připravili nové interprety v line-upu, nové pivo i nové zážitky. Vystoupí Aneta Langerová, David Koller nebo Michal Hrůza.

Slavnosti Ostravaru nabídnou tři hudební scény, zazpívají David Koller i Aneta Langerová Slavnosti Ostravaru nabídnou tři hudební scény, zazpívají David Koller i Aneta Langerová

 

David Koller 2014 02K hudebním hvězdám slavností Ostravaru bude patřit David Koller s kapelou

Vedle piva bude mít hlavní roli při Slavnostech pivovaru samozřejmě i hudba. Pořadatelé letos pozvali 15 kapel, které budou vystupovat celkem na třech pódiích. Na hlavním pódiu Ostravar stage se ukážou všechny hlavní hvězdy, tedy Aneta Langerová, David Koller, Michal Hrůza, Pipes & Pints nebo bosenská Dubioza kolektiv.

"Do loňského ročníku bylo zvykem, že druhou scénu na Slavnostech tvořila stáčírenská rampa. To se letos změní," přibližuje event manažer Jan Vošta a dodává: "Na nádvoří pivovaru letos postavíme regulérní velkou druhou hudební scénu, která bude zdatně konkurovat hlavní stage. Její dramaturgie se opět ujal Richard Krajčo a očekáváme, že především osloví mladší návštěvníky."

Za budovou vrchního sládka vyroste u nákladní vrátnice ještě jedna stage. Bude se jmenovat "Ostrava žije stage" a svůj název získala po novém projektu ostravského pivovaru s názvem "Ostrava žije", kterým se Ostravar letos v létě snažil oživit dění v ostravských ulicích i hospodách. Kapely, které zvítězily v hlasování návštěvníků akcí, budou vystupovat právě zde.

A na co se mohou těšit pivaři? "Pro mě jako vrchního sládka je pochopitelně nejdůležitější novinkou letošního ročníku naše nové pivo. Jmenuje se Ostravar Ruby a jedná se o svrchně kvašený ALE," říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Roman Richter. Je prý uvařeno ze 3 druhů sladů moravského ječmene a ze 3 pečlivě vybraných odrůd chmele.

Součástí doprovodného programu bude opět oblíbená pivovarská škola. Ani letos samozřejmě nebudou chybět prohlídky pivovaru. Loni se návštěvníci měli možnost podívat na spilku, letos budou zase moci ochutnat ryzí Ostravar přímo z  tanku v ležáckém sklepě. Dalšími lákadly budou bubenická škola a soutěž v držení tupláků na čas. Dále nebude chybět oblíbený fotokoutek nebo možnost nechat si nakreslit vlastní karikaturu.

tz, jm

zavřít