SOUTĚŽ: Laurie Anderson Live

Vydáno 06.06.2007 | autor: redakce

Zásadní osobnost newyorské avantgardy, autorka, houslistka, multimediální umělkyně a performerka vystoupí v Kongresovém centru 14.6. Přijměte pozvání na tento hudebně-vizuální svátek.

SOUTĚŽ: Laurie Anderson Live SOUTĚŽ: Laurie Anderson Live

Na svých performancích Laurie Anderson kombinuje hudbu, řeč, pantomimu, film, výtvarné umění a diapozitivy. Hudebně je ovlivněna popem, vážnou hudbou, ale i minimalismem, jazzem a diskem. Zakusila plavbu hitparádami (úspěšný singl O'Superman), inspirovala se prací Williama Borroughse (projekt Home of the Brave) i Bílou velrybou (Songs and Stories of Moby Dick), přispěla na kompilaci věnované písním o moru (Plague Songs), pod vedením studiového mága Briana Ena vyprodukovala album Bright Red.

Miluje mluvené slovo a své housle potáhla speciálními strunami, ze kterých snímá zvuk smyčcem s magnetickou páskou. Často píše pro film a v několika z nich i sama vystupovala. Od doby, kdy v prostoru umělecké skupiny The Kitchen hledala hranice zvuku, uplynulo moře času. S novými projekty si nyní dává na čas, umí se koncentrovat celá léta, než obnaží nějaký kousek v premiéře, která pak ale stojí za to. Sedmihodinové dílo United States bylo kritiky označeno za operu budoucnosti.

Na zatím poslední studiové nahrávce nechala mnohdy pro ni klíčovou elektroniku a projektory v kůlně, a skladby postavila spíše na lidech (např. kytarista Bill Frisell, bubení Joey Baron, perkusista Mino Cinelu nebo saxofonista Chris Speed) a nástrojích. Výsledkem je nezaměnitelná, eklektická a elegická směs příběhů a zvukových krajin.

Life On A String je skvělou příležitostí vstoupit do jejího záhadného a inspirativního světa. A naše soutěž je zase šancí nechat se pozvat na její nadcházející pražský koncert.



HOMELAND SECURITY

Představení Homeland, se kterým Laurie Anderson do Prahy přijede, je kombinací básně, hry a hudby. Sleduje dynamicky se měnící Ameriku 21. století. Mluví syntetickým jazykem technologie a citlivým jazykem písničkářství a poezie. Vidí mimo jiné totalitu v americkém stylu, proměnlivé obrazy říše a infekci různých reality shows.

Show Homeland je kombinací zpěvu, recitace, multimediální prezentace a mnoha dalších prvků. Vzhledem k tomu, že Laurie Anderson má své projekty postaveny na textech, všechny země, kde vystoupí (spolu s dvojicí doprovodných muzikantů), nabídnou veškerou komunikaci v příslušném tamním jazyce. Ani Česká republika nebude výjimkou. Všechny texty budou v rámci koncertu překládány do češtiny.



(STRANGE ANGELS) HERE THEY COME...

Třem z vás nabízíme díky spolupráci s pořadatelskou agenturou 10:15 po dvou volných vstupech na zážitek, který 14.6. pohltí Kongresové centrum. Jediné, co je třeba udělat, je zodpovědět následující andersonovskou otázku:

Laurie Anderson spolupracovala mj. na labu Raven svého životního partnera, kterým je neméně slavný newyorský muzikant. Poctu básním Edgara Allena Poea v roce 2003 připravila s

A) Lou Reedem
B) Lou Begou
C) Lou Tornadem

Odpovědi zasílejte na mail marketing@ireport.cz, do předmětu napište "Laurie - soutěž". Připojte adresu a mobilní kontakt. Hrajeme o 3 páry volných vstupů na koncert Laurie Adnerson 14.6.2007. Pokusí-li se kdokoli obelhat losujícího zasláním více než jednoho soutěžního mailu, je automaticky vyřazen (soutěžící, ne losující). Uzávěrka soutěže je v úterý 12.6. v 10:15 hodin. Výherci budou kontaktováni.

www.laurieanderson.com
zavřít