Britský objev Wolf Alice zavítá poprvé do Česka

Vydáno 14.09.2015 | autor: Josef Martínek

Wolf Alice vydali svůj debut teprve letos v červnu - a už sklízí nadšené ohlasy. Do Prahy zavítají poprvé v rámci zavedené koncertní série Excelent Jukebox. Svoji českou premiéru si odbudou v Paláci Akropolis 26. února 2016.

Britský objev Wolf Alice zavítá poprvé do Česka Britský objev Wolf Alice zavítá poprvé do Česka

 

Wolf Alice June 2014 cover 20140423 Mike Massaro 2047x1365 007Wolf Alice patří k nejvýraznějším novým jménům britské scény


Londýnská čtveřice Wolf Alice se poprvé do povědomí hudebních fanoušků zapsala singlem Fluffy na konci roku 2013. Hned první recenze ukázaly, jak je těžké charakterizovat jejich styl. Nebojí se čerpat z folku, popu, rocku, ale i grunge. Z folku přebírají důraz na text a zpěv, z popu přístupnost a hravost, z rocku smysl pro gradaci a show a z grunge nespoutanou energii a image loserů.

Slova o tom, jak je dobré být spokojení takoví, jací jsme, skvěle zapamatovatelný refrén, gradace od pomalé jemné balady až po řádně zesílené kytary a to vše doplněné o křehký dívčí vokál, který jako by si nebyl jistý tím, co zpívá, ale chce tomu úpěnlivě věřit. 

"Wolf Alice výtečně svedou to, co současná alternativní scéna potřebovala. Pokousat. Ukázat, že tady jsou pořád slečny, které se i přes jemnou tvář dokážou stát modlou upoceného a zběsilého mosh-pitu. Když už někdo začne mít pocit, že se utápí v baladičnosti, přijde náhlá změna a loket toho vedle se mu opře o zamyšlenou tvář," napsal o albu náš redaktor David Stoklas v recenzi.

Vstupenky na 26. února do Paláce Akropolis jsou již v prodeji. Předprodej byl zahájen na GoOut.cz a Ticketpro.

tz, jm

zavřít