Bohemia Jazz Fest startuje!

Vydáno 11.07.2007 | autor: redakce

Náměstí v Praze, Prachaticích a Českých Budějovicích, či nádvoří plzeňského pivovaru se 10.-14.7. rozezní jazzem. Bohemia Jazz Fest je zcela bez vstupného, nicméně s pestoru nabídkou skvělé hudby. A zvučných jmen.

Bohemia Jazz Fest startuje! Bohemia Jazz Fest startuje!

Staroměstské náměstí v Praze, Velké náměstí v Prachaticích, Náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích a nádvoří pivovaru Pilsner Urquell v Plzni jsou dějištěm druhého ročníku jedinečného jazzového festivalu Bohemia Jazz Fest.

Festival, který se zrodil v hlavě vynikajícího jazzového muzikanta Rudyho Linky, žijícího ve Spojených státech, je ojedinělou kombinací vynikající muziky v podání špičkových hudebníků, výtečného ozvučení a vizuální show zasazené ne na stadiony či do koncertních hal, ale na historická náměstí.



Sestava hudebníků, kteří na festivalu vystoupí, celý tento hudební svátek korunuje. Na všech koncertech vystoupí evropská jazzová elita: švédská kapela Nils Berg Quintet, němečtí Subtone, skvělý francouzský klavírista Antoine Hervé, rakouští Klemens Salesny Quartet a Slovák Peter Adamkovič a jeho AMC Trio. Nebudou chybět ani naši čeští zástupci: vynikající český saxofonista Štěpán Markovič a rómská brněnská kapela Guločar.

Vyvrcholením každého z koncertů pak bude vystoupení elitních bandů z USA. Kenny Garrett Quartet, Rudy Linka & Dan Fabricatore, Dave Holland Quintet, Kurt Elling Quartet, Steve Coleman & Five elements, Al Foster Quartet – to jsou jména, která stačí vyslovit, aby si začal jazzový fanda podupávat.



České Budějovice se mohou těšit na specialitku: vystoupí zde i kubánská kapela Leonel O Zúñiga & Havana Street Band, „od které očekáváme, že roztančí ve zběsilých rytmech celé náměstí,“ předjímá Rudy Linka.

Pilsner Urquell Bohemia Jazz Fest se koná 10. a 11. července v Praze, 12. července v Plzni, 13. července v Prachaticích a 14. července v Českých Budějovicích. Koncertní smršť se spustí okolo druhé hodiny odpoledne a bude trvat skoro až do noci.



Kompletní info o programu i účinkujících najdete na www.bohemiajazzfest.cz.

zavřít