Dan Bárta doplní festival Mikulov

Vydáno 03.08.2007 | autor: redakce

Dan Bárta & N.O.D. jsou novým lákadlem program festivalu Eurotrialog Mikulov, který proběhne 23. - 26. 8. Doplní tak vystoupení Lenky Dusilové, Trabandu a spousta dalších.

Dan Bárta doplní festival Mikulov Dan Bárta doplní festival Mikulov

Dramaturg festivalu Romek Hanzlík upřesňuje: „Letošním bonbónkem bude jistě společné vystoupení Pavla Fajta s Mariánem Vargou. Naší specialitou je zejména iniciování nové mezinárodní spolupráce. Například Andělem oceněné Květy se saxofonistou Kräuterem (Tres Hombres, Rakousko). Chcete další? Na loňském turné se irští The Hogs potkali s Václavem Koubkem a společně letos vydali album irských a keltských písní přebásněných do češtiny. Ti nemohou v Mikulově chybět!“ Mezi další tuzemské letošní taháky v programu patří také Lenka Dusilová, Sto zvířat, Už jsme doma, Traband, Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem a mnoho dalších.



Naprosto vyjímečné slibuje být také vystoupení 80členného souboru Mandelbrotovy kostičky. Ojedinělým dramaturgickým počinem jsou doprovodné koncerty v Ditrichštejnské hrobce či v synagoze – například varhanní koncert Filipa Topola. Eurotrialog si vybudoval pověst jednoho z nejlépe dramaturgicky obsazených festivalů střední kategorie (citát Lidové noviny 2003). Pořadatelé se vědomě vyhýbají střednímu proudu a sázejí především na kvalitní nekomerční hudbu.

www.eurotrialog.cz
zavřít