Zvířata chystají Rozptýlení

Vydáno 12.08.2007 | autor: redakce

Desetičlenný band Sto zvířat přichází s novým albem, které má pojednávat o posledních věcech člověka. Jak se bude materiál jmenovat ?

Zvířata chystají Rozptýlení Zvířata chystají Rozptýlení

Sto zvířat po předloňském DVD „Jste normální“?, přichází s dalším albem s mnohoslibným názvem „Rozptýlení pro pozůstalé“. Zvířata nahrála své šesté album ve výrazně obměněné sestavě, neboť během loňského roku nastala změna hned na třech postech a do zvířecí party nastoupili nováčci: Pavel Herzog – trubka, Jan Beruška Šobr – kytara a Miki Nop na bicí. Jak název alba napovídá, jeho téma pojednává o posledních věcech člověka ovšem pochopitelně v rámci zvířecích tragikomických mantinelů. Texty jako vždy napsal Tomáš Belko, o hudební stránku tohoto funerálního počinu se postaral Jan Kalina, Karel Šváb a Petr Ostrouchov.



Na mnoha letních festivalech si kapela ověřila, že ochutnávky z alba jako např. Alice se dala na pití, Poprvé, Zub, či Metrosexuál navýsost fungují. Co se týče zvuku, zvířata dávají větší prostor kytaře, jinak se jedná jako vždy o smrtící koktejl ska, reggae, rocksteady, swingu a dalších medikamentů. „Rozptýlení pro pozůstalé“ obsahuje patnáct písní a objeví se na trhu v září pod nezávislým labelem 100PROmotion. Následovat bude rozmáchlé turné cca o dvaceti štacích po velkých městech.
V Praze kapela chystá trojkoncert v Akropoli 13. 11., v Rock Café 14. 11. a v ROXY 15. 11. Za singl desky byla vybrána „Nejkratší cesta“.

www.stozvirat.cz
zavřít