Vypsaná fiXa: nová deska je hotová

Vydáno 15.08.2007 | autor: redakce

Nové album Vypsané fiXy je natočeno a připraveno k vydání na konec září. Producentský dohled na ním držel Dušan Neuwerth.

Vypsaná fiXa: nová deska je hotová Vypsaná fiXa: nová deska je hotová

Písně pro své nové album připravovala Fixa celé dva roky. A oproti předchozím letům, kdy její nahrávky vznikaly víceméně živelně až ve studiu, jej tentokrát už zpracované v podobě „demáčů“ svěřila do producentských rukou Dušana Neuwertha (Tatabojs, Kryštof). Nové písně si zachovávají náboj, špinavost a dravost dosavadního zvuku kapely, ale Dušan Neuwerth (který se kromě „znalosti krabiček“ ukázal být také stejnou krevní skupinou a fanouškem všech hudebních vzorů kapely) dokázal do jednotlivých skladeb dostat „ to něco“, co řadový posluchač bude jen těžko popisovat.



Pořád ale bude s určitostí vědět, „že to tam je sice nový ale zatraceně správný a prostě to tam patří“. Nový hudební kabát navíc skvěle nechává vyniknout „rodinnému stříbru“ kapely –nezaměnitelné textové poetice zpěváka Márdiho. Ano - opět jsou „syrové a ze života“, opět „mrazivě veselé“ a opět tak jedinečné, že by bez problémů snesly knižní vydání.

www.vypsanafixa.cz

Reportáž z natáčení nového alba Vypsané fiXy najdete v REPORTU 9/07.
zavřít