Soft Machine si odbudou premiéru

Vydáno 23.08.2007 | autor: redakce

Ve čtvrtek 4. října přijede do Prahy další z kapel, která ztělesňuje velký kus rockové i jazzové historie. V Paláci Akropolis zahrají legendární Soft Machine!

Soft Machine si odbudou premiéru Soft Machine si odbudou premiéru

Vznikli v roce 1966 v britském Canterbury a v jejich zakládající sestavě se objevila později velmi zvučná jména: například bubeník a zpěvák Robert Wyatt, který se výrazně prosadil i po odchodu z kapely v roce 1971. Talentované muzikanty spříznilo nadšení pro ulítlý free jazz i řízný rock´n´roll a z tohoto spojení vyrostla první britská psychedelická kapela. Soft Machine brzy zapadli do londýnského podzemí a neobešla se bez nich žádná klíčová hippie akce.



Mezi autory se po boku Hoppera a Etheridga zařadil i nováček Travis. Někdejší dominující klávesový sound nahrazují digitální samplovací techniky a postupy, umožňující mnohem bohatší práci se zvukem. Travis například vrství v reálném čase během koncertu zvuky saxofonů a fléten přes sebe, a tak ve spojitosti se sónickou rozmáchlostí Etheridgovy kytarou máte dojem, že slyšíte mnohem víc muzikantů než jen čtyři.

Soft Machine - 4. října, Palác Akropolis, Praha.

www.softmachines.org
zavřít