Punkoví Do řady! oslaví dvacítku

Vydáno 27.08.2007 | autor: redakce

Punková kapela Do řady! uspořádá 1. září v Bílině na Teplicku velký koncert pod širým nebem, na němž oslaví 20 let od svého vzniku.

Punkoví Do řady! oslaví dvacítku Punkoví Do řady! oslaví dvacítku

Na speciálním narozeninovém koncertě vystoupí na dvou scénách řada dalších spřízněných domácích i zahraničních souborů. Hlavním zahraničním hostem bude britská skupina 999, z Maďarska přijede kapela Aurora a slovenskou punkovou scénu zastoupí soubory Konflikt a Ex-tip. Z domácích kapel oslavencům přijedou pogratulovat Plexis, N.V.Ú., Šanov 1, Znouzectnost, Apple Juice, No Feeling, Vision Days, Hysterics, Pod stolem, Legalizace, Orangecap, Zatrest a Houba. Kapela Do řady! vznikla v roce 1987. Založili ji někteří členové tehdy právě zaniklé kapely V3S (Vojenský třínápravový speciál), která byla předchozí čtyři roky jednou z prvních českých punkových skupin.



Jejich první nahrávky vyšly krátce po roce 1989 na výběrech Akce Punk a Punk and Oi. Debutové album Join the Army?! vydali Do řady! v roce 1990. Následovaly desky Amnestie, Vojenský 3-nápravový speciál a zatím poslední Neber to osobně...! z roku 2005. Kapelou prošla řada muzikantů, například frontman Plexis Petr "Sid" Hošek.

www.dorady.cz
zavřít