Praha v říjnu městem jazzu

Vydáno 07.09.2007 | autor: redakce

Na AghaRTA Prague Jazz Festival vystoupí řada hvězdných osobností a zazní jazz mnoha žánrů. Vedle křehké hudby Richarda Bonyho, funk Maceo Parkera a Marcuse Millera či taneční anglická kapela US3.

Praha v říjnu městem jazzu Praha v říjnu městem jazzu

Představujeme vám jména, která byste si neměli nechat ujít.

US3
(21. 10. Lucerna Music Bar)
Londýnská kapela US3 je představitelem fůze hip hopu s jazzem. Na výsluní se dostala v roce 1994 svojí verzí Hancockovy skladby Cantaloop Island. Na koncertě zazní vedle starších hitů skupiny také skladby z nejnovějšího alba „Say What!?“.

GARY BURTON / RICHARD GALLIANO QUARTET (29. 10. Lucerna Music Bar)
Spojení sametového tónu francouzského harmonikáře Richarda Galliana s virtuosem na vibrafon Gary Burtonem zaručuje nevšední komorní hudební zážitek. Tento originální projekt vychází na novém albu L´ hymne a L´amour (Cam Jazz). Pro zachování komorní atmosféry bude Lucerna music bar uspořádán pouze k sezení v divadelním formátu.



MARCUS MILLER BAND (31. 10. Lucerna Music Bar)
Marcus Miller je právem považován za nejvýznamnějšího žijícího jazzmana, producenta a skladatele. Významnou měrou se hudebně podílel na posledním elektrickém období Milese Davise. V posledních letech se věnuje hlavně vlastnímu projektu, ve kterém se poprvé objeví hráč na harmoniku Gregoire Maret (v Praze hrál s Pat Metheny Group 2005). Evropské turné se koná na podporu nového alba Free.

Více info na www.agharta.cz
zavřít