Jazzoví virtuózové v Praze

Vydáno 27.09.2007 | autor: redakce

V pražském Obecním domě vystoupí 8. listopadu hvězdné osobnosti – legendární pianista Chick Corea a virtuózní hráč na banjo Béla Fleck.

Jazzoví virtuózové v Praze Jazzoví virtuózové v Praze

Tito držitelé celkem 20 cen Grammy představí společné album The Enchantment, které vyšlo letos na značce Concord Records. Deska, stejně jako jejich koncert, propojuje, možná na první pohled, vzdálené světy obou hudebníků. Na straně jedné Chick Corea, jeden z největších pianistů a hudebních skladatelů druhé poloviny 20. století, který se již 40 let pohybuje v mnoha hudebních stylech – od avantgardy po jazz, od dětských písní přes nejrůznější fúze až po výlety do klasické hudby.



Na straně druhé je jeho spoluhráčem Béla Fleck, který svojí mistrovskou hrou na původně bluegrassové banjo přivedl tento nástroj do hájenství jazzu a klasiky. Chick Corea a Béla Fleck přijedou v rámci evropského turné, které zahrnuje například Rusko, Polsko, Chorvatsko, Itálii, Španělsko či Velkou Británii. Společné koncerty provází nadšené ohlasy, například deník Washington Post napsal, že „jejich hudba zní nadpozemsky.“ Oba hudebníci v Čechách již hráli, nikdy ale se společným projektem.
zavřít