Gipsy.cz okoření turné novinkami

Vydáno 29.10.2007 | autor: redakce

Po několika vystoupeních v Asii vyrazili Gipsy.cz na turné po českých a moravských městech. Na koncertu 6. listopadu v pražském Lucerna Music Baru představí v premiéře i několik novinek.

Gipsy.cz okoření turné novinkami Gipsy.cz okoření turné novinkami

Před akcí v Praze čekají kapelu ještě koncerty na brněnské Flédě (27. října), v Hradci Králové (1. listopadu), v Litomyšli (2. listopadu) a v Kolíně (3. listopadu). V druhé polovině listopadu Gipsy.cz zavítají také do Ostravy a na festival Blues Alive.
Kapela má za sebou turné po Jižní Koreji, kde vystupovala na týdnu české kultury Czech It Out – Zkuste Česko, který připravilo velvyslanectví ČR v Korejské republice. V rámci projektu, jenž probíhal od 8. do 14. října, se vedle Gipsy.cz dále představil Pavel Šporcl a bylo uvedeno korejské nastudování muzikálu Janka Ledeckého Hamlet.



Kapela dále vystupovala na Cheoyong Culture Festivalu v Ulsanu, kde byla značná část programu věnována world music. Gipsy.cz si z Koreji odvezli řadu nabídek k další spolupráci, což potvrzuje nastupující trend vzrůstajícího zájmu jiných kultur, patrný zejména u mladší generace Korejců. O oblibě Gipsy.cz u asijských národů svědčí i dokumentární film, který o kapele natočila japonská televize NHK.

www.gipsy.cz
zavřít