Kytarový dýchánek v Retru

Vydáno 09.11.2007 | autor: redakce

V pondělí 3. prosince proběhne v pražské Retro Music Hall společný koncert kytaristů Miloše Dodo Doležala a Petra Henycha, který zde pokřtí svůj instrumentální debut.

Kytarový dýchánek v Retru Kytarový dýchánek v Retru

Vystoupení Miloše Dodo Doležala bude průřezem jeho dvacetileté tvorby. Zazní písně z CD skupiny Vitacit, z alba „Dodo hraje Hendrixe“ a současná instrumentální tvorba z alba „Nejvyšší vibrace“ a jiné. Zajímavostí jeho koncertu bude účast zahraničních hostů. Vystoupit by měl mimo jiné americký baskytarista Barry Sparks (DOKKEN, MSG, TED NUGENT, YNGWIE MALMSTEEN), se kterým Dodo již v České republice koncertoval při turné „Thrash on“ s Guy Mann-Dudem v roce 1992 a který natáčel album „Dodo hraje Hendrixe“.



Petr Henych & G-bod
letos v březnu vydali instrumentální album „Na vlastních rukou“. Členy skupiny G-bod tvoří Petr Henych (el. kytara), Martin Hroněk (baskytara) a Jakub Homola (bicí). Všichni tři spolu ještě donedávna hráli v Čokově ByPassu.
První známější kapelou Petra Henycha byli John Dovanni, kteří v letech 1992 – 1995 vydali alba „Víra v ruce“ a „Síň slávy“. Právě frontman této kapely Tomáš Kolinger by se měl objevit jako host Petra Henycha na tomto koncertě.

zavřít