Prouza chystá křest V tichosti

Vydáno 21.11.2007 | autor: redakce

Prouza je zpět a 24. listopadu plánuje pokřtít nové CD "V tichosti". Křest proběhne ve Frýdku-Místku.

Prouza chystá křest V tichosti Prouza chystá křest V tichosti

Na novém albu V tichosti nechybí nic z toho, co od Prouzy čekají pamětníci. Syrový kytarový zvuk, podzimní sychravá nálada severní Moravy, kvalitní texty, téměř totální absence hostů a maximální soustředění se na atmosféru. Jediné, co možná pamětníky překvapí, je nepřítomnost charakteristického zpěvu Tomáše Hampela. Prouza nikdy nebyla pevným sdružením vyvolených a za dob její existence se v kapele vystřídalo množství muzikantů.



Původně jsme vlastně vůbec neuvažovali o tom, že bychom pokračovali jako Prouza. Ale začaly vznikat nové skladby, byla tam společná myšlenka, přicházely nabídky na hraní, a i když postupně docházelo během let k další personální metamorfóze, už to tak zůstalo. Nemám pocit, že by si s tím někdo z minulých nebo současných členů lámal hlavu. Vlastně jediným, kdo si pamatuje skutečný vznik a hraje s Prouzou nepřetržitě až dosud, je Láďa Franek.



A i na tomto albu dokazuje Prouza, že kontinuita kapely pokračuje a i uprázdněná pozice za mikrofonem po odchodu Tomáše Hampela byla zaplněna více než adekvátní náhradou. Karel Mařík výborným způsobem doplňuje celou atmosféru alba. I proto lze souhlasit s mottem, které se dost často v souvislosti s Prouzou uvádí: „Mění se jména, zůstává pocit“.

Prouza - 24. listopadu, Stoun, Frýdek-Místek.
zavřít