Metalová smršť v Brně

Vydáno 02.12.2007 | autor: redakce

V hlavních rolích se představí severští černokněžníci Marduk, death-metalová legenda Unleashed a vikingská smečka Ensiferum.

Metalová smršť v Brně Metalová smršť v Brně

Marduk byli vždy o krok napřed před ostatními spolky, každé jejich album má vždycky nová specifika a právě to odděluje tuto ďábelskou sestavu od ostatních blackmetalových formací. Kapela v Brně představí svoje nové album Room 5:12. Tento počin dokazuje, že nedávná změna zpěváka formaci ani trochu nerozhodila.



Ensiferum představující žánry od viking a folk metalu, přes black a zasahují až do válečných magických sil power metalu. Ze zakladatelské trojice zbyl v současné sestavě pouze kytarista Markus Toivonen, po jehož boku se za dobu existence vystřídala řada hudebníků. Od první desky, nesoucí stejný název jako sama kapela, tedy Ensiferum (2001), urazila skupina dlouhou cestu, což dokazuje i jejich zatím poslední počin Victory Songs.



Do Brna zavítá i švédská death-metalová legenda Unleashed. Od prvního alba Where No Life Dwells z roku 1991 již uplynula řada let, ale kapela si stále uchovává svou tvář. V minulém roce Unleashed vydali novou desku Midvinterblot.

Dále vystoupí norští Vreid, taiwanská kapela Chthonic a Insania. Akce proběhne 12. prosince na brněnské Flédě.
zavřít