Kill the Dandies!: nástupce The Nihilists

Vydáno 18.12.2007 | autor: redakce

V pražském Klubu 007 vystoupí 20. prosince česko-švýcarská parta Ritchie Success a kapela, kvůli které se de facto rozpadli The Nihilists - projekt Kill The Dandies.

Kill the Dandies!: nástupce The Nihilists Kill the Dandies!: nástupce The Nihilists

Ve skupině Ritchie Success se sešli bývalí členové několika důležitých skupin devadesátých let a spolu se švýcarským zpěvákem momentálně chystají nahrávání debutového alba. Uslyšíte směs tvrdé elektroniky, avantgardního kraut rocku a popových ambicí. Spolu s nimi se chystá pražská premiéra zbrusu nového projektu Kill the Dandies! Pod tímto provokujícím názvem se skrývá dvojice Hank J. Manchini (zpěv, kytara) a La Petite Sonja (zpěv, varhany), staří známí ze skupin The Nihilists a The Bodywounds, kteří tuto formaci založili spolu s kytaristou Richardem Fischerem (Take Death), tvůrcem komiksu, který najdete každý měsíc v REPORTU.



Dále kapelu tvoří strojově přesný bubeník Wratislav Placheta a Zdeňek Rudol, hráč na elektronické nástroje, bývalý člen pražské industriální legendy Střední Evropa. Hudba Kill the Dandies! v sobě skrývá prvky garážového rocku či psychedelie šedesátých let s nádechem postpunku, špinavého rock'n'rollu a decentně potemnělé elektroniky.

zavřít