Iva na Eurosongu: Zůstanu sama sebou

Vydáno 07.01.2008 | autor: redakce

Jednou z deseti finalistek národního kola Eurosongu je Iva Frühlingová. Proč se přihlásila do soutěže a co si pro diváky připravila?

Iva na Eurosongu: Zůstanu sama sebou Iva na Eurosongu: Zůstanu sama sebou

"Litvínovská Pařížanka" Iva Frühlingová patří mezi deset finalistů národního kola písňové soutěže Eurosong. Národní kolo můžeme sledovat v přímém přenosu – a také ovlivnit vítěze 26. ledna na ČT1. Vítěz národního písňového klání bude Českou republiku reprezentovat v soutěži Eurovision Song Contest 2008, dříve zvané Velká cena Eurovize, která se letos koná v Bělehradě. Tam se semifinále Eurosongu odehraje 20. a 22. května a na finále proběhne 24. května.



Iva se o přízeň hlasujících diváků utká s Terezou Kerndlovou, Markétou Poulíčkovou alias L.B.O., Sámerem Issou, Danem Nekonečným, k rivalům ale bude patřit také Čechomor, Gipsy.cz, Toxique, Temperamento, Le Monde. Jako soutěžní si Iva zvolila píseň Partir et revenir (Odejít a vrátit se). Nehodlá však předvádět nějaké přehnané show: "Zůstanu sama sebou. Všude vystupuji se svou kapelou a také tentokrát to tak bude," poznamenává Iva. "Myslím, že tato píseň bude Čechům z celé té desky hudebně nejbližší, je trochu rocková a já mám pocit, že české publikum má tuhle hudbu rádo,“ přiznává zpěvačka.



Zároveň se zdá, jako by název songu symbolizoval oblouk jejího mladého, ale strmě vzhůru stoupajícího života. Konkurence na Eurosongu se nebojí: "Byla bych ráda, kdyby to dobře dopadlo. Každý je hrdý, když může reprezentovat svou zemi. A bylo by hezké, kdyby se ve světě o České republice psalo. Ale soutěže se účastním hlavně proto, že se tak prostřednictvím televize moje tvorba dostane k lidem, k nimž by se jinak nedostala."
zavřít