Evropská unie rozdá hudební ceny

Vydáno 21.01.2008 | autor: redakce

Eurokomisař Ján Figeľ předá ocenění deseti hudebním skupinám a umělcům jako uznání za dosažené úspěchy při prodeji alb v jiných zemích, než je země jejich původu.

Evropská unie rozdá hudební ceny Evropská unie rozdá hudební ceny

Předání cen se uskuteční v rámci slavnostní show v neděli 27. ledna 2008 v Cannes u příležitosti zahajovacího dne mezinárodního hudebního festivalu MIDEM. Pobřežní francouzské letovisko Cannes v letošním roce hostí každoroční předávání cen European Border Breakers Awards (EBBA) již popáté. Soutěž EBBA oceňuje ty umělce, skupiny, společnosti, skladatele a autory textů, kteří uspěli a získali si publikum i v zahraničí.



Evropský komisař pro výchovu, vzdělávání, kulturu a mládež Ján Figeľ o soutěži prohlásil: "Ceny EBBA vyzdvihují důležitost tvořivé práce a otevřeného postoje ke kulturní rozmanitosti v globalizujícím se světě. Tím, že ocenění spolu se skupinami a umělci získávají také jejich nahrávací společnosti a vydavatelé, ceny EBBA jasně ukazují na vzájemnou propojenost v procesu hudební tvorby a na význam tohoto propojení jako nezbytného předpokladu úspěchu v zahraničí."



Letos si ocenění odnesou The Fratellis (za album Costello Music), Cascada (Everytime We Touch), Sunrise Avenue (On The Way To Wonderland), Ayo (Joyful), Dolores O'Riordan (Are you Listening?), Basshunter (LOL), Miguel Angel Muñoz (M.A.M.), reborn (Fools Rush In) Dúné (We Are In There, You Are Out Here), Hemp Gru (Klucz).
zavřít