Triphopový Dragazis zahraje v Praze

Vydáno 04.02.2008 | autor: redakce

Triphopový elektronický mág Andy Dragazis a jeho kapela Blue States se poprvé představí před pražským publikem 15. února.

Triphopový Dragazis zahraje v Praze Triphopový Dragazis zahraje v Praze

Myšlenka na založení Blue States se zrodila v hlavě Andyho Dragazise roku 1997. V té době stále sílila obliba v downtempa a po vydání jeho prvních EP se dostal náhle Blue States do popředí této hudební vlny. První demo, které poslal do Memphis Industries k posouzení, si natočil sám u sebe doma. Ve vydavatelství se skladby setkaly s kladným ohlasem, a tak se Blue States stal jedním z prvních hudebníků, o které se tento anglický label začal starat. První dlouhohrající album vzniklo o tři roky později. Nothing Changes Under the Sun se překvapivě dobře prodávalo, svůj podíl na tom měl i silně melancholický zvuk nahrávky a Andyho hráčské nadání.



Sám ovládá přes šest hudebních nástrojů a většinu partů si nahrává bez cizí pomoci. Na jeho druhé desce Man Mountain, která se již objevila na prestižní značce XL, se objevil vokál zpěvačky Tahity Bulmer, která v současnosti patří k londýnské skupině New Young Pony Club, dětský sbor i lesní roh. Man Mountain tak získala další rozměr a stejně jako debut si ji kritici i fanoušci oblíbili. Po této zkušenosti se spoluprácí s dalšími hudebníky nejen při živých vystoupeních ale i ve studiu, se rozhodl Andy Dragazis natočit v roce 2004 třetí, více akustický počin The Soundings s Jonem Chandlerem and Chrisem Carrem.



Během dalšího roku se však soustředil spíš na produkci samotnou. Poté, co si zřídil vlastní nahrávací studio v Londýně, začal spolupracovat na projektech The Pipettes, The 18th Day Of May, Zan Pan nebo The Young Playthings. Svůj návrat k aktivnímu hraní a vlastní skladatelské tvorbě ohlásil stylově – vydáním desky First Steps Into (srpen 2007)...a znovu opětovným koncertováním.

Koncert proběhne 15. února v pražském Paláci Akropolis.
zavřít