Legendy rock'n'rollu v Čechách!

Vydáno 05.02.2008 | autor: redakce

V pražském klubu Roxy vystoupí 26. února legendy rock'n'rollu Robert Gordon a Chris Spedding, kteří se opět sešli po patnácti letech.

Legendy rock'n'rollu v Čechách! Legendy rock'n'rollu v Čechách!

Robert Gordon je nepřehlédnutelná osobnost rock'n'rollu. Začínal v 70. letech v punkově-new wave prostředí New Yorku (CBGB, Max Kansas City), pro které znovu objevil dřevní rock'n'roll a rockabilly. Společně s kultovním kytarovým "teroristou" Linkem Wrayem nahrávají a svým koncertním nasazením strhávají nadšené davy. Dvojice chrlí šťavnaté hity jako Red Hot nebo The Way I Walk.



Bruce Springsteen propadne kouzlu Roberta Gordona a píše pro něj úspěšnou skladbu Fire. Robert se pak na několik let spojuje s neméně slavným kytaristou Chrisem Speddingem. Tento pozoruhodný hudebník spolupracoval a hrál snad se všemi důležitými rockovými umělci posledních 30let (John Cale, Bryan Ferry, Roxy Music, Sex Pistols, The Cramps, Pretenders, Tom Waits, Johnny Thunders, Paul McCartney, Dee Dee Ramone a další).



V roce 2005 se Robert Gordon po patnácti letech opět sešel s Chrisem Speddingem, vydali se na "reunion" turné a minulý rok společně natočili desku It's Now Or Never, jejíž recenzi si můžete přečíst ZDE. Jde o poctu dílu Elvise Presleyho, nahranou v Nashvillu, za asistence Elvisovy originální doprovodné skupiny The Jordanaires.
zavřít