Francouzka Jane Birkin v Praze

Vydáno 08.02.2008 | autor: redakce

Slavná herečka a zpěvačka, životní i hudební partnerka Serge Gainsbourga a hvězda francouzské kulturní scény se poprvé představí v Praze.

Francouzka Jane Birkin v Praze Francouzka Jane Birkin v Praze

Jane Birkin, původem z Velké Británie, se poprvé objevila před kamerou v proslulém Antonioniho snímku Zvětšenina. Dva roky poté se při natáčení filmu Slogan seznámila se skladatelem, textařem, hercem a režisérem Sergem Gainsbourgem. Během dvanáctiletého vášnivého a inspirativního manželství se jim narodila dcera Charlotte, dnes úspěšná zpěvačka a herečka. Nazpívali spolu píseň Je t'aime, moi non plus, kterou Serge složil původně pro Brigitte Bardot, ale nakonec ji nazpíval jako světový hit v eroticky vzrušujícím duetu s Jane Birkin.



Dnes je uznávanou umělkyní která na svých hudebních projektech spolupracovala s umělci jako je například, Feist, Beth Gibbons z Portishead, Bryan Ferry, Brian Molko z Placebo, Franz Ferdinand, Manu Chao, Yann Tiersen, nebo Goran Bregović. Poslední album Fiction obsahuje skladby od Toma Waitse, Neila Younga, Maurice Ravela, Beth Gibbons, Kate Bush i kytaru Johnny Marra ze Smith. Repertoár koncertu, který proběhne 16. února v pražském Divadle Archa, budou tvořit skladby posledních tří alb Arabesque, Randez-vous a Fictions.
zavřít