Serj Tankian vystoupí v Ostravě

Vydáno 27.02.2008 | autor: redakce

Jeden z nejméně typických rockových frontmanů Serj Tankian, hlas kapely System Of A Down, se nyní chystá do ostravské ČEZ Arény, kde představí své sólové album Elect The Dead.

Serj Tankian vystoupí v Ostravě Serj Tankian vystoupí v Ostravě

Kapela System Of A Down, jenž má na kontě 16 miliónů prodaných alb, o sobě nedala vědět od srpna 2006. Od té doby se Tankian zavřel do svého domácího studia v Los Angeles, aby napsal, natočil a zprodukoval své sólové album Elect The Dead.

Nejedná se o žádný pohodový výlet do světa world music ani o bitevní vřavu ve stylu System of a Down, jak mnozí přepokládali. Elect The Dead má mnoho vrstev a podob. Je v ní psychedelie i klasická hudba a nechybí ani Tankianovy charakteristické surrealistické obrazy a hrátky s rychlostí nahrávky.



“Když jsem dělal na Elect The Dead, cítil jsem tu samou energii jako při natáčení první desky Systémů v roce 1998, ten elán do experimentování, celý ten pocit ‘Wow, tohle si fakt můžu dovolit…’ Každý den jsem žil jenom svou hudbou, nepotřeboval jsem jíst ani pít, přijímal jsem a vysílal jenom hudbu. Ráno jsem se vždycky probudil a tak moc se mi chtělo pracovat na mojí muzice, že jsem se nemohl soustředit na nic jiného,” říká Tankian.

Serj Tankian se nám představí 5.června 2008 od 19:00 v ostravské ČEZ Aréně. Support obstará americká parta Fair To Midland.



více info:
www.myspace.com/serjtankian
www.myspace.com/fairtomidland
www.dsmacku.com

zavřít