Priessnitz se zasnili na vlně 100.7

Vydáno 27.02.2008 | autor: redakce

Priessnitz 23. února odstartovali sérii živých koncertů z karlínského studia A, které svým posluchačům přináší ČRo 4 – Radio Wave. Koncert byl zároveň živě přenášen v rámci sobotního pořadu Stage.

Priessnitz se zasnili na vlně 100.7 Priessnitz se zasnili na vlně 100.7

„V Karlíně byla příjemná atmosféra. Publikum bylo zpočátku trochu rozpačité, je to totiž úplně něco jiného než hrát pro lidi v klubu. Nakonec se ale i fanoušci ve studiu uvolnili a koncert nabral náladu klubového prostředí,“ řekl frontman kapely Jaromír Švejdík. První z koncertů v rámci série Radio Wave Live Sessions odstartovali Priessnitz písní Jan. Došlo i na klasiky Nebolí nebo Hvězda.

Priessnitz tak s naprostou jistotou potvrdili, že jsou hlavně živou kapelou, která publikum dokáže vtáhnout i do těch nejintimnějších příběhů. “Mohla by to být tradice tady v České republice jako je to i jinde ve světě, kde se naživo hraje daleko častěji,“ dodává Švejdík. V průběhu koncertu se kapela musela poprat s basovým aparátem, který bez varování vypověděl svoji službu. „Myslím, že jsme i tuhle situaci zvládli s grácií. Takové věci už nás nerozhodí. To jsou ty dlouholeté zkušenosti,“ směje se frontman Priessnitz.



Radio Wave Live Sessions tímto koncertem rozhodně nekončí. Už 22. března přivítá Karlín zasněnou Khoibu a 26. dubna se představí nejzajímavější zjevení domácí indie-kytarové scény posledních let a mistři klenutých melodií Please The Trees. V jednání je také kapela 100° a WWW.

Vstup na tyto akce je volný. Jediné, co musí posluchači udělat, je včas se zaregistrovat na radiowave@rozhlas.cz, protože kapacita studia je velmi omezená. Na stránkách Radia Wave budou postupně uveřejňovány všechny důležité informace.
zavřít