The Hives: Sensation Black & White

Vydáno 29.02.2008 | autor: redakce

Kapela The Hives přijede 30.3. do klubu Roxy představit své nové album nazvané The Black & White Album.

The Hives: Sensation Black & White The Hives: Sensation Black & White

The Hives poprvé uvedli svou kontrastní černobílou vizi rock’n’rollu koncem devadesátých let, kdy projížděli snad všechny kluby ve svém rodném Švédsku a v Německu až do roku 2001, který byl ve znaku nové vlny divokých rockových kapel jako The Strokes, White Stripes nebo právě The Hives.

Jejich první dvě desky vyšly poté ještě znovu ve Velké Británii pohromadě na albu Your New Favourite Band, které nedostalo zlatou ani platinovou, ale rovnou diamantovou desku! Není divu, s hity jako Supply And Demand, Main Offender a Hate To Say I Told You So!



Jestliže svět už předtím patřil The Hives, v roce 2004 se jim s třetím albem Tyrannosaurus Hives podařilo zatlouct dobyvatelskou vlajku až do "zemského jádra". Svou pověst nespoutaného rockového tornáda ještě potvrdili dalšími hity – Walk Idiot Walk, Two-Timing Touch & Broken Bones a A Little More For Little You.

Aniž by to tehdy tušili, zárodek nové éry THE HIVES vznikl, už když v éře Tyrannosaurus Hives kapela potkala Pharrella Williamse – producenta numero uno z neméně rozjetého světa hip hopu. “Pharrell nám vždycky říkal, že by s námi chtěl natočit desku,” říká Howlin’ Pelle.



“Pak jsme se pustili do našeho nového alba a nakonec nám došlo, že říct mu ano bude větší zábava, než ho pořád odmítat. Tentokrát máme desku u velkého vydavatelství – možná se jen nepokrytě chceme zaprodat světu velkých peněz. My tohle album ale vnímáme jako poslední opravdu rock’n’rollovou desku, kterou kdy nějaká obrovská nahrávací firma vydá. Tak by se do ní proto mohlo trochu zainvestovat.”

Pharrell je z Virginie ve Spojených státech a The Hives pocházejí ze švédského města Fagersta, ovšem hned, jak se tyto veličiny moderní zábavy daly dohromady, pracovaly spolu jako hodinový strojek. Dva rozdílné hudební elementy se spájejí tak jako černá a bílá na ... ano, na desce The Black & White Album, která je teď už na cestě za mezinárodním úspěchem.

www.dsmacku.com
www.klub.roxy.cz
www.myspace.com/thehives
zavřít