Zajímaví Firewater v Rock Café

Vydáno 29.02.2008 | autor: redakce

Kapela Firewater, která vystoupí 14. dubna v pražském Rock Café, nabídne divákům setkání s výjimečnými hudebníky.

Zajímaví Firewater v Rock Café Zajímaví Firewater v Rock Café

Složení kapely Firewater připomíná „All Star Band“ nezávislé klubové scény. Posuďte sami: Uri Kinrot – kytarista kapely Balkan Beat Box a Boom Pan, perkusionista Johnny Kalsi – zakladatel Dhol Foundation, člen Afro Celt Sound System a bývalý hráč Trans-Global Underground, Jean-Marc Butty - bubeník PJ Harvey a Johna Parishe.

Reut Regev – trombonistka, mimo jiné členka The Klezmer Brass All Stars Franka Londona a Erik Sanko – baskytarista kapel Skeleton Key či Lounge Lizards a také autor originálních loutek, se kterými vystupoval například s Kronos Quartetem. Celé kapele pak „velí“ Tod A, bývalý člen Cop Shoot Cop.



Co vznikne ze spojení těchto osobností hudební scény, mohou posoudit diváci na vlastní oči a uši v dubnu v Rock Café. Recenze minulého koncertu v Praze hovoří o výjimečném zážitku… Firewater pocházejí podobně jako Gogol Bordello či Balkan Beat Box z newyorského hudebního „tavícího kotle“. Firewater jako jedni z prvních začali spojovat východní romskou hudbu, klezmer, ruský folklor či bollywood s waitsovským šansonem, kabaretními písněmi a divokým rockem.

Jsou proslulí vynikajícími koncerty plnými emocí a energie. Právě v řadách Firewater začínali například takoví talentovaní hudebníci jako Duane Denison (Jesus Lizard), Jennifer Charles (Elysian Fields), Oren Kaplan (Gogol Bordello) či Tamir Muskat (Balkan Beat Box). Kapela přijede v rámci turné k novému CD The Golden Hour, které vyjde na značce Bloodshot records v dubnu 2008.

www.firewater.tv
www.rockcafe.cz
zavřít