Santana poprvé na Slovensku

Vydáno 04.03.2008 | autor: redakce

Legendární kytarista Carlos Santana vystoupí 26. června na bratislavském stadiónu ŠK Inter. Koncert je součástí Live Your Light Tour.

Santana poprvé na Slovensku Santana poprvé na Slovensku

Santana patří mezi žijící legendy světového rocku, popu i blues. Spolu s Ericem Claptonem a Georgem Harrisonem se řadí mezi instrumentální a skladatelskou špičku. Carlos Santana se do povědomí hudební veřejnosti dostal na přelomu 60. a 70. let minulého století. Zaujal hudbou, která byla směsicí blues, funky, latino a rocku. Ještě před vydáním eponymního debutu se mu podařilo přesvědčit organizátory Woodstocku, aby dostal na festovalu prostor.

Svého rozhodnutí nelitovali. Jedenáctiminutová instrumentálka Soul Sacrifice patří mezi to nejlepší, co se na filmovém soundtracku a ve filmu nachází. Legenda praví, že vystoupení na legendárním Woodstocku se velmi významně podepsalo na Santanově budoucím úspěchu. Debutové album bylo v USA po vydání rázem dvakrát platinové. Do konce 70. let vydává Carlos Santana patnáct dalších alb, z nichž většina byla buď platinová, nebo alespoň zlátá.



Velký návrat zaznamenal Santana v roce 1999, kdy nahrál své komerčně nejúspěšnější album Supernatural. Ke spolupráci tehdy přizval celou řadu hostů. Za všechny jmenujme například Wyclefa Jeana (Maria Maria), Davea Matthewse (Love of My Life), Everlasta (Put Your Lights On). Kytarový mág zavítá poprve na Slovensko 26. června na bratislavský stadion ŠK Inter.
zavřít