Žebřík 2007 pro Chinaski a Kryštof

Vydáno 10.03.2008 | autor: redakce

Chinaski dominovali 16. ročníku čtenářské ankety ŽEBŘÍK 2007 LOAP AWARDS, jež byla slavnostně vyhlášena v pátek 7. března v plzeňském DK Inwest v Plzni.

Žebřík 2007 pro Chinaski a Kryštof Žebřík 2007 pro Chinaski a Kryštof

Kapela získala čtyři hlavní ceny a Michal Malátný navíc zvítězil v kategorii Zpěvák roku. Čtyři druhá místa patří skupině Kryštof a jejímu zpěvákovi Richardu Krajčovi. Primát mezi zpěvačkami obhájila Aneta Langerová, podobně jako ve své kategorii DJ Wich. Objevem roku je Markéta Irglová, nejlepší hudební DVD natočila kapela Wohnout a za Film roku byly označeny Vratné lahve.

Výsledky v zásadě odpovídají stavu české scény a zájmu o jednotlivé interprety. Většinu cen získaly zavedené kapely, ale mezi ně se dokázali vklínit i méně okoukaní umělci jako Markéta Irglová nebo UDG. Nečekal jsem tak drtivé vítězství Chinaski a naopak absenci Tata Bojs nebo Sunshine, kteří by si některou z cen určitě také zasloužili. Překvapením je i to, že pěvecký suverén uplynulých ročníků Dan Bárta se tentokrát nevešel ani mezi tři nejlepší zpěváky, což je dáno hlavně tím, že loni nevydal žádné album,“ komentuje hlasování čtenářů magazínu REPORT jeho vydavatel Jarda Hudec.

Sošek „Tančící R“ výtvarníka Václava Česáka bylo rozdáno celkem třicet v deseti kategoriích. Zvláštní cenu pořadatelé předali Ashleymu Slaterovi, zpěvákovi a trombonistovi legendární londýnské formace 90. let Freak Power. Jeho vystoupení, na němž prezentoval největší hity Freak Power za doprovodu Monkey Business, patřilo k vrcholům večera. Strhující koncerty předvedli vyprodanému Domu kultury také Sunshine, Chinaski, Vypsaná fixa, DJ Wich a Nironic nebo rapper Marpo.

Šestihodinová party, moderovaná režisérem Zdeňkem Suchým, poté pokračovala i za účasti mnohých hudebních osobností až do ranních hodin v plzeňském klubu Buena Vista.

Pořadatelem cen Žebřík 2007 Loap Awards je magazín REPORT. Generálním partnerem jsou České dráhy. Titulárním partnerem je značka Loap. Hlavními partnery jsou Vltava Stores, Semtex, ČD Cargo a pivo Pardál.


ŽEBŘÍK 2007 LOAP AWARDS
DOMÁCÍ ČÁST - VÝSLEDKY 1.-3. MÍSTO


SKUPINA
  1. Chinaski
  2. Kryštof
  3. Vypsaná fixa

ALBUM
  1. 07 – Chinaski
  2. Poločas – Kryštof
  3. Fenomén – Vypsaná fixa

SKLADBA
  1. Zadarmo – Chinaski
  2. Plán – Kryštof
  3. Kurtizána – UDG

VIDEOKLIP
  1. Zadarmo – Chinaski
  2. Kurtizána – UDG
  3. Desetina – Aneta Langerová

ZPĚVÁK
  1. Michal Malátný
  2. Richard Krajčo
  3. Matěj Ruppert

ZPĚVAČKA
  1. Aneta Langerová
  2. Anna K.
  3. Iva Frühlingová
DJ
  1. Wich
  2. Ladida
  3. Loutka

OBJEV
  1. Markéta Irglová
  2. Mandrage
  3. Imodium

HUDEBNÍ DVD
  1. Ahoj dědo aneb co na tebe čeká, nás zatím nečeká – Wohnout
  2. Kids On The Click – Indy&Wich
  3. Peeing With The Proletariát – Monkey Business

FILM
  1. Vratné lahve
  2. Chyťte doktora
  3. Gympl

PRŮSER
  1. Jiří Paroubek
  2. Eva a Vašek
  3. Ewa Farna
 
zavřít