Kabaret Fonky otřese českým rapem

Vydáno 02.04.2008 | autor: redakce

Po téměř třech létech více či méně intenzivní práce vydává kapela SymptomFonk debut Kabaret Fonky, první funk-rapové album v Čechách.

Kabaret Fonky otřese českým rapem Kabaret Fonky otřese českým rapem

Projekt Symptom Fonk mají na svědomí dva lidé, neratovický hudebník a producent SasA a pražský rap/vokalista Funktomas. V roce 2006 se pod značným vlivem funku rozhodli odpojit od hlavního proudu české rapové scény. Nepíšou texty o textech, nepoužívají samply, kombinují žánry a chystají koncerty s živou kapelou.

"Album Kabaret Fonky je tady, aby zbořilo zaběhlé stereotypy," říkají o svém debutu. Na albu je třináct skladeb, o které se od prvního do posledního tónu postaral SasA. Za mikrofon se se svými texty postavil Funktomas. Doprovodné vokály si střihly zpěvačky Lilen a Klára. Album bylo kompletně nahrané ve spolupráci s P.A.trick records v jejich berounském studiu v letech 2006-2008.



Kapela chystá videoklip k pilotnímu singlu Vyrážím na Trip, kde se mimo jiné objeví jeden docela známý, mladý český herec. "Scénář, kamery, světla i dobrovolníci jsou připravení a teď nezbývá než čekat na jarní počasí," říká Funktomas. V současné době dávají kluci ze Symptom Fonk dohromady devítičlennou kapelu, zkoušejí a připravují koncertní show. Od 20. 5., kdy se v klubu Chateau Rouge v Praze uskuteční první koncert a zároveň křest desky, se můžete těšit na SF i ve vašem městě.

Songy ke stažení, videoklipy a videa najdete na bandzone.cz/symptomfonk nebo na www.myspace.com/symptomfonk.
zavřít