United Flavour si zahrají s Tinou

Vydáno 04.04.2008 | autor: redakce

United Flavour se po vyprodaném prosincovém koncertu vrací do pražského Lucerna Music baru, kde představí svou jarní show. Společně s nimi navíc vystoupí slovenská zpěvačka Tina.

United Flavour si zahrají s Tinou United Flavour si zahrají s Tinou

Jelikož muzika Tiny a United Flavour má příbuzné kořeny a všichni zmínění hudebníci k sobě mají velké sympatie, vznikla loni společná písnička Cool Vibes, která se objevila na debutovém albu United Flavour Unity (Sub Pub Records 2007). Logickým pokračováním jejich spolupráce je proto společné vystoupení, které můžete premiérově slyšet a vidět právě na tomto dvojkoncertu - ve čtvrtek 24. dubna. United Flavour tam poprvé představí vedle vlastní tvorby i samostatný set s Tinou.



Tina vydala své debutové album v létě 2004 ve spolupráci s ostřílenými producenty, jako jsou DJ Jazzy, Vec, Wich nebo Čistychov. Její směr tak od začátku ovlivnila černá muzika a Tina se stala jednou z prvních, kdo na Slovensku začal propojovat soulové vokály s R&B a hiphopem. Druhé album Chillin pak vyšlo v roce 2006.



United Flavour patří mezi průkopníky urban music na české hudební scéně. Původ kapely je skutečně mezinárodní - španělská zpěvačka Carmen, africko-francouzský baskytarista a MC Djei, slovenský pianista Split a k tomu rytmika Jaro + Standa, klávesák Velocity a kytarista Dubtea z ČR. United Flavour předskakovali světovým stars (Kelis, Gentleman, Manu Chao) a vydali album Unity, které bylo nominováno na výroční cenu Anděl v kategorii ska & reggae.
zavřít