Baumaxa zahraje v klubu Fléda

Vydáno 05.04.2008 | autor: redakce

Xavier Baumaxa a kapela Propaganja vystoupí ve středu 10. dubna v klubu Fléda na charitativním koncertě, jehož výtěžek půjde nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek.

Baumaxa zahraje v klubu Fléda Baumaxa zahraje v klubu Fléda

Xavier Baumaxa pochází z Mostu. V dětství se v lidové škole umění učil na kytaru, ve čtrnácti letech založil svou první kapelu - Prach -, o dva roky později punkovou skupinu V. M. H., nedoceněnou severočeskou legendu. Nějaký čas působil ve formaci Faulnamusic, následně začal vystupovat v básnické dvojici s Emem Ruděnkem. V devětadvaceti letech se vydal na sólovou dráhu jako kontroverzní písničkář s akustickou kytarou, který zaujal svými přisprostlými texty v kombinaci s osobitým humorem.



Hudební uskupení Propaganja tvoří osm téměř stálých členů, kteří hrají na různé nástroje, bicí, foukací, chřestící, vrnící, rachotící, řehtající, kvičící, troubící a vydávající všelijaké různé zvuky světa. Pří prolnutí těchto zvuků či pazvuků se zpěvem Hrbolovým vznikají i zanikají rozličné songy, písně, skladby, nebo alespoň pokusy o ně. Propaganja má v playlistu různé písně, různého obsahu, stylu, žánru a jazyka ale je možno tvrdit, že vždy se pokouší hrát ke spokojenosti své, i spokojenosti posluchačů.
zavřít